Părinții lui Andrei Cionca, patronul Casei de Insolvență Transilvania, actualii avocați Susana Magdalena și Ioan Cionca, nu și-au depus declarațiile de avere în anul 2006. Cu toate că Gazeta de Cluj a primit această informație pe cale oficială de la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), aceștia nu au luat nicio măsură. Cu toate că au trecut opt ani de atunci, faptul că aceste declarații lipsesc cu desăvârșire din sistem, ridică un semn de întrebare. Mai ales că în acel an apare moștenirea unei locuințe care cei doi oamenii ai legii au și vândut-o. Susana Cionca a fost judecătoarea de commercial, iar Ioan Cionca a fost procuror șef la Parchetul Arad.

 

Ce spune CSM

“Ca urmare a solicitării dumneavoastră, via e-mail, înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii vă transmitem, anexat, copiile certificate pentru conformitate ale declarațiilor de avere și interese solicitate: doamna Cionca Susana Magdalena, judecător pensionat, la data de 31.12.2008, de la Tribunalul Arad astfel: declarații de avere anonimizate, datate: 05.05.2005, 20.02.2007, 11.06.2007, 11.06.2008, 12.01.2009;

Declarații de interese anonimizate, datate: 11.06.2008, 12.01.2009. Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că, prin Decretul nr. 756 din 31 iulie 2007, domnul Cionca Ioan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a fost eliberat din funcție, ca urmare a pensionării: declarații de avere aferente anilor 2005 și 2007 se găsesc postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la secțiunea Declarații magistrați;

Potrivit evidențelor la dosarul profesional se regăsește și declarația de avere aferentă anului 2005; anexăm prezentei, în copie, declarațiile de avere aferente anilor 2004, 2005 și 2007 depuse de domnul Cionca Ioan, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Precizăm că numai aceste documente se găsesc în evidențele aflate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii”, arată oficialii CSM într-un răspuns la solicitarea Gazeta de Cluj.

 

Anul lipsei declarației se vinde un imobil moștenit

Moștenirea când îmi vine rup cămașa de pe mine am putea spune parafrazând o celebră vorbă. Uite așa în anul în care familia Cionca a moștenit o locuință și a și vândut-o cu 13.000 de euro nu au depus o declarație de avere.

Judecătoarea Susana Cionca are în declarația de avere din 2009 un teren 3.000 mp și unul de 928 de metri pătrați. Primul a fost cumpărat în 2002, iar al doilea este achiziționat în 2006. Ea mai deținea și o casă de 200 de metri pătrați dobândită în perioada 2007-2008. Că în 2007 casa apărea de 250 de metri pătrați, iar în 2009 avea doar 200 de metri pătrați nu ne mai surprinde. Nu ne mai miră că soțul vinde în 2007 un imobil pe care l-a moștenit cam prin 2006. Judecătoarea mai avea în conturi aproximativ 65.000 de lei și datorii la bănci în valoare de 35.000 de euro.

Dacă părinții nu par a fi bogați, totuși revine întrebare cum s-ar fi putut ridica fiul lor, Andrei Cionca? Oare dintr-o vânzare de 13.000 de euro? Oare cu ce l-au putu ajuta domnul procuror și doamna judecător pe commercial pe cel mai mare jucător de pe piața insolvențelor?

 

Protectorul Ludușului

Sorin Mureșan aka Ludușu, locotenentul lui Toma Rus, fost șef al BCCO Cluj și fost secretar de stat la Ministerul de Interne, a rămas în arest preventiv în ciuda faptului că a răspândit atât în Cluj-Napoca, cât și în Arad zvonul că urmează să fie eliberat. El este apărat de fostul procuror șef de la Arad, Ioan Cionca, tatăl lui Andrei Cionca, un om acuzat de mai multe fapte penale în insolvență. Pe lângă că a instigat la incendierea unor mașini, cămătarul Sorin Mureșan a vrut să îi bată familia unui om care avea datorii la el: planifica un atac la nevasta și la copilul acestuia. Și acest om vrea să fie lăsat liber. Voi l-ați lăsa?

Procurorii DIICOT Arad și-au dovedit clasa în comparație cu polițiștii de la IPJ Cluj. Din acest motiv cei de la IGPR au venit în control la ei. Mai mult, șeful Serviciului de Investigații Criminale (SIC), Dorin Leș, s-ar putea să aibă mari probleme datorită faptului că nu și-a dus investigațiile la sfârșit. Oamenii din Arad care se ocupau de anchetă au primit chiar telefoane. Nu au răspuns presiunilor, dar ideea este că și încercarea acestor presiuni ar trebui investigată de cineva.

Ancheta procurorilor DIICOT Arad continuă atât în ceea ce-i privește pe Sorin Mureșan, zis Ludușu, cât și în ce-i privește pe ceilalți membrii ai grupului infracțional organizat, Burz Eugen Teodor și Șărban Ioan Cătălin. De altfel, chiar și cetățenii moldoveni Tudor Butnaru și Artiom Grișco sunt în continuare cercetați. Aceștia ar urma să fie arestați preventiv, iar procurorii ar fi demarat procedurile pentru a-i aduce în România pe cei doi.

 

Protecție pe toate liniile în Cluj

Sorin Mureșan zis Ludușu este un cunoscut cămătar din Cluj-Napoca.  Protecția de care a beneficiat acesta în Cluj-Napoca, atât de la IPJ Cluj, BCCO Cluj, cât și DIICOT Cluj, pe vremea când unitatea era condusă de către Mircea Hrudei, un prieten de-al lui Toma Rus, poate uimi pe oricine. Doar la urechile judecătorilor nu a ajuns această protecție, dar acest lucru nu este exclus în ancheta celor de la DIICOT Arad. Pentru că anchetatorii din Arad și-au dovedit perseverența cu toate că atât în Cluj-Napoca, cât și în Arad, apar voci pe la diverse colțuri care spun că Sorin Mureșan va fi eliberat. Cu toate că el și-a recunoscut fapta de instigare la distrugere, acesta nu a fost eliberat. Și nici nu va fi eliberat prea curând. Pentru că este cercetat și pentru alte fapte. Surse din rândul anchetatorilor de la DIICOT Arad ne-au declarat că procurorii nu se vor lăsa până când nu vor ajunge la ”vârful Eisbergului” și vor încerca să dovedească și alte infracțiuni pe care acesta împreună cu grupul infracțional organizat le-ar fi făcut.

Intrare Tribunal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.