Un fost parlamentar al Partidului Socialist Bulgar, Nikolai Malinov, este acuzat de către autoritățile judiciare bulgare că a spionat pentru Rusia și ar fi spălat bani pentru o serie de organizații ruse, relatează presa de la Sofia, scrie evz.ro.

Conform procurorului general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, Malinov ar putea primi o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 5 și 15 ani.
Pe data de 10 septembrie, Malinov a fost eliberat pe cauțiune, primind interdicția de a părăsi teritoriul bulgar.


Malinov este acuzat că a primit bani în schimbul transmiterii unor secrete de stat către două organizații ruse. Unul dintre acestea este Societatea Vulturului cu două capete, iar a doua este Institutul Rus pentru Studii Strategice. Potrivit lui Tsatsarov, aceste informații erau legate de securitatea națională a Bulgariei.


În același caz autoritățile bulgare au impus o interdicție de 10 ani de intrare pe teritoriul Bulgariei pentru Leonid Reșetnikov, un fost general al serviciilor de informații sovietice și ruse.


Reșetnikov a fost președinte al Institutului Rus de Studii Strategice în perioada 2009-2017. Potrivit unor oficiali americani, această organizație ar fi creat o strategie de manipulare a rezultatelor alegerilor prezidențiale americane din 2016.


Potrivit procurorilor bulgari, Malinov ar fi spălat banii prin intermediul unei organizații non-guvernamentale denumite Mișcarea Națională Rusofilă, Malinov fiind conducătorul acestei organizații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here