Parlamentarii clujeni nu se zbat deloc pentru problemele cetățenilor iar acest lucru se reflectă în majoritatea cazurilor și în lipsa comunicării dintre aceștia și cetățeni. Acum câteva luni Gazeta de Cluj prezenta faptul că e aproape imposibil să ajungi la audiență la senatorii și deputații clujeni deoarece ori au cabinete fictive ori au ușile închise. De această dacă am făcut o analiză a ceea ce transmit aceștia cetățățenilor atât prin comunicate de presă cât și pe rețelele de socializare, adică aproape nimic.

Puterea feminină, Cristina Burciu, singura care işi face simţită prezenţa

Spre deosebire de colegii acesteia din parlamentul României care nu au nici un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților sau au foarte puține, Cristina Burciu a publicat de-alungul mandatului 113 comunicate de presă. Majoritatea vizează județul Cluj sau orașul Turda dar și alte probleme de nivel național. De asemenea aceasta este foarte activă și pe pagina personală de Facebook comunicând cel puțin o dată pe săptămână, majoritatea postărilor vizând realizările și problemele din Turda.

Nasra pasionat de oraş şi de spionaj

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, cu toate că a plecat la Bucureşti ca deputat, continuă să fie preocupat doar de administraţia locală, spionându-i primarului Emil Boc absolut toate mişcările şi declaraţiile publice. În tot acest timp în care este preocupat de fiecare pas al lui Boc, Nasra la Bucureşti este activ doar când vine vorba de antiterorism. Nu degeaba a fost Nasra numit în celebra comisie parlamentară de verificare a activităţii SRI. Acesta a publicat 15 comunicate de presă majoritatea la adresa primarului Emil Boc sau al Președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe. Pe pagina personală de Facebook, Horia Nasra are o comunicare foarte bună cu cetățenii, postând zilnic ce se mai întâmplă prin județul nostru sau la nivelul țării.

Cătăniciu, deputata “realizatoare” de la Antena 3

Chiar dacă în Consiliul Local Cluj-Napoca Steluţa Cătăniciu părea că mai mişcă câte un deget ca şi consilier, în Parlament este mai tăcută, prezenţa ei fiind aproape inexistentă. Cea mai evidențiată activitate pe care o are în momentul de faţă este la Antena 3, unde se laudă cu realizările ei. Cătăniciu a început chiar să folosească reţelele de socializare ca să işi anunţe prezenţele la emisiunile de la Antena 3. Aceasta a publicat doar un cominicat de presă privind participarea la reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și la evenimentele asociate.

Sorin Moldovan, parlamentarul adoptat de Cluj

Sorin Moldovan, parlamentarul “adoptat” de filiala PNL Cluj a publicat pe site-ul Camerei deputaților 19 comunicate de presă. Deși până acum câteva luni era aproape inexistent pe rețelele de socializare, de câteva luni a început să posteze mai des. Dacă Cătăniciu se lăuda pe Facebook cu prezențele la Antena, Sorin Moldovan preferă Realitatea.

Ungureanu, omul care se lupta cu mafia transplanturilor

Deputatul Emanuel Ungureanu este cunoscut in Cluj pentru activitatea în cadrul Asociaţiei pentru Solidaritate si Empatie “Delia Gradinaru”, pe care a înfiinţat-o în 2007. Acesta susţinea înaintea mandatului că principalul motiv pentru care vrea să ajungă în Parlament este “modificarea Legii Transplantului de organe şi ţesuturi umane cu scopul de a elimina criteriile discreţionare de alocare a organelor pentru transplant şi asigurarea cadrului legal pentru funcţionarea unui transplant.” desigur nu a publicat un comunicat de presă în acest sens în schimb în 2018 a publicat o scrisoare deschisă prin care deputatul USR i-a transmis liderului de grup al PSD că cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Dohotaru preferă să se remarce prin mâncatul din gunoi

Nu contează dacă e vorba de economie, învăţământ, drepturile omului sau societate, deputatul Adrian Dohotaru se pricepe la toate deși e în Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Acesta s-a făcut remarcat de-a lungul anilor dar nu neaparat prin propunerile legislative iniţiate cât prin gesturile “simbolice”. După ce a mâncat sărăţele dintr-un coş de gunoi din Parlament, pentru a atrage atenţia asupra risipei, Dohotaru a declarat că intenţionează să propună o iniţiativă legislativă privind reducerea risipei alimentare, dorind să readucă astfel în actualitate spre a fi adaptată o iniţiativă mai veche în acest sens, care se referea la supermarket-uri. Deşi a trecut un an de la acest gest, încă nu a făcut nimic concret în această privinţă, a rămas doar cu dorinţa. Referitor la comunicare cu presa și cetățenii, acesta nu și-a prea bătut capul, publicând doar un comunicat de presă în anul 2018.

Adrian Oros și-a uitat specializarea

Deşi deputatul Adrian Oros face partea din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, cu toate acestea, majoritatea comunicatelor de presă, la fel ca și activitatea sa pe pagina de Facebook, fac parte din alte domenii în care acesta nu are specializări. De-alungul mandatului a publicat nouă comunicate de presă.

Cornel Itu și Csoma Botond au reușit performanța de a nu publica nici măcar un singur comunicat de presă, cei doi parlamentari sunt singurii deputați clujeni care nu au nici măcar rubrica “comunicate de presă” pe site-ul Camerei Deputaților. De asemenea nici activitatea acestora pe rețelele sociale nu e una remarcabilă.

Cei patru senatori clujeni, și anume Mihai Goțiu (USR), Marius Nicoară (PNL), Vasile Ilea (PSD) și Laszlo Attila (UDMR) nu au dorit să își facă concurență unul altuia așa că au rămas solitari cu 0 comunicate de presă publicate pe pagina senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here