Consiliul Local Cluj-Napoca dezbate un nou set de hotărâri prin care oferă în chirie apartamente și spații centrale unor senatori și deputați, la tarife simbolice. În timp ce firmele plătesc chirii exorbitante pentru sedii similare, aleșii beneficiază de prețuri de-a dreptul ridicole, în unele cazuri sub nivelul unei cafele la terasă.

În Cluj-Napoca, reprezentanții județului în Parlamentul României nu doar că se bucură de influență politică, ci și de chirii de invidiat. Mai multe proiecte de hotărâre inițiate de primarul Emil Boc și avizate favorabil de Comisia I și Comisia II vor fi dezbătute în următoarea ședință a Consiliului Local, având ca scop atribuirea unor apartamente și spații în zone ultracentrale, în regim de închiriere, către parlamentari în exercițiu.

Lista beneficiarilor este una impresionantă, atât prin numele implicate, cât și prin locațiile alese:

  • Senatorul Șipoș Eugen-Cristian ar urma să primească în chirie un apartament situat pe Calea Moților nr. 83, ap. 11
  • Senatorul Tasnádi István Szilárd ar beneficia de o locuință în zona istorică, pe str. Inocențiu Micu Klein nr. 21, ap. 1î
  • Deputatul Coleșa Ilie-Alin, cunoscut pentru pozițiile sale controversate, ar primi un apartament la str. Observatorului nr. 1-3, ap. 84
  • Deputatul Lăpușan Remus-Gabriel figurează ca beneficiar al unui apartament pe str. Arinilor nr. 11, ap. 42
  • Deputatul Cîmpean Ovidiu-Vasile ar urma să primească spre închiriere 70,40 mp dintr-un apartament situat pe B-dul Eroilor nr. 6-8, ap. 17
  • Deputata Murariu Oana figurează pe listă pentru un apartament situat pe str. Universității nr. 11, ap. 23, Corp A
  • Deputatul Rigman Ciprian-Doru ar beneficia de un apartament pe str. Năsăud nr. 10, ap. 4

Toate aceste spații sunt închiriate în baza unor tarife stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local, care, potrivit unei anchete Ziar de Cluj, pot ajunge și la 13 lei/lună. În contrast puternic, firmele care închiriază sedii de la Primăria Cluj-Napoca în aceleași zone centrale plătesc chirii lunare ce pot atinge până la 50.000 de lei, în funcție de locație și suprafață.

În timp ce mediul de afaceri este împovărat cu taxe și chirii disproporționate, politicienii își asigură confortul și vizibilitatea în cele mai căutate puncte ale orașului, cu o cheltuială infimă din bugetul personal.

Cu toate că este legal ca autoritățile locale să acorde astfel de spații parlamentarilor pentru birouri, modul în care sunt stabilite tarifele și criteriile de atribuire rămân netransparente pentru publicul larg.

Citește și: CNA pregătește cenzura oficială în România. Guvernul vrea să controleze tot ce vezi, auzi și spui

2 COMENTARII

    • Cum unde,la ședința de CL unde împart locațiile ptr.sedii sau locuințe,na și ție dar să- mi rămînă și mie ,voi p…limea înghițiți în sec,nu- i de nasul vostru,voi plătiți repejor taxele și impozitele că nu de moaca primiți plicurile de la primărie ptr.atenționare ,+ pliantele cu ” marile realizări” a lui Pinochio & Comp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.