Procurorul Bogdan Licu, acuzat de plagiat, a fost votat de parlamentari pentru a ocupa postul vacant din cadrul Curții Constituționale.

Clujenii Cristi Danileț, de la care Licu a plagiat o lucrare întreagă, și avocatul Peter Eckstein nu au obținut fucția de judecător CCR, fiindcă au primit prea puține voturi.

Plenul Senatului a numit-o marţi, prin vot secret cu buletine, pe Iulia Scântei ca judecător la Curtea Constituţională a României. Iulia Scântei o va înlocui pe Mona Pivniceru, al cărei mandat la CCR se încheie în luna iunie.

În favoarea Iuliei Scântei au fost exprimate 76 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”. Iulia Scântei este numită pentru un mandat de 9 ani, care va începe pe 11 iunie.

De asemenea, Camera Deputaţilor l-a ales, marţi, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Licu, propus de PSD pentru această funcţie, a obţinut 208 voturi „pentru” şi 93 „împotrivă”.

Votul a fost secret cu buletine. El va ocupa funcţia de judecător al CCR pentru un mandat de 9 ani, pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în luna iunie.

Pe de altă parte, deputații USR au transmis că sesizează Curtea Constituțională cu privire la hotărârea Camerei Deputaților, potrivit unui comunicat de presă.

USR mai arată că în privința dosarului de candidat lipsesc cazierul judiciar și declarația de necolaborare cu Securitatea și cu actualele servicii de informații. ”Nici măcar o copie după cartea de identitate nu s-a sinchisit candidatul PSD să furnizeze în dosarul de candidatură. Totodată, din actele prezentate de candidat – CV și adeverință privind vechimea în muncă – a fost imposibil de analizat, pe parcursul procedurii parlamentare, dacă Bogdan Licu îndeplinește o altă condiție esențială pentru un judecător CCR, și anume înalta competență profesională. Înalta competență profesională se dovedește prin rezultate profesionale de excepție, materializate în titluri științitifce, cărți și studii publicate, participări la reuniuni științifice de înaltă ținută, titluri academice etc”, potrivit USR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.