Claudiu Năsui (USR) a declarat în Parlament că PSD-PNL-UDMR mint cu nerușinare poporul român cu privire la eliminarea parlamentarilor din lista cu demnitari cărora li se majorează indemnizațiile.

 „După ce au votat mărirea propriilor salarii la senat, s-au bătut cu pumnul în piept că vor rectifica la Camera deputaților. Azi (marți – n.r.) când trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor și primarilor, ghiciți ce s-a întâmplat? N-au venit la ședință. Deci n-a fost cvorum. Au lipsit fix 5 membrii. Frumos nu? La PSD, din 10 membrii a venit unul singur. La PNL din 9 membrii au venit 3. La creșterea propriilor salarii a fost înghesuială. La rectificarea nerușinării e lipsă de cvorum”, a spus Cluadiu Năsui.

Reamintim că miercurea trecută, Senatul a votat cu 91 de voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi patru abţineri, un proiect de aprobare a unei ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări salariale ale demnitarilor.

Curtea Constituţională a admis sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor.

Citește și: Scandal interetnic în jurul kürtőskalács primarului Cherecheș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here