Ieri, Parlamentul European a avizat favorabil raportul în favoarea intrării în spațiul Schengen a României și Bulgariei cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri.

Parlamentul European a dscutat luni un raport în favoarea admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, iar marţi s-a votat favorabil. Votul a fost fără dubii în favoarea admiterii României în Schengen: 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri. Din păcate pentru România, decizia finală pe acest subiect revine Consiliului UE.

PE a dat undă verde aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen încă din iunie 2011 şi şi-a reiterat poziţia în mai multe rânduri, în urma acestei rezoluţii legislative. Între timp, liderul europarlamentarilor PPE, Manfred Weber, candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene, a anunţat că Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început doar cu frontierele aeriene. Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la spaţiul Schengen este luată prin vot – cu unanimitate – de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.

Documentul care va discutat luni în Parlamentul European a fost adoptat în noiembrie de Comisia pentru Libertăţi Civile din PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here