Se pare că PLUS nu a reușit să găsească un președinte de partid pentru fiecare județ care să corespundă unui model schițat: să aibă un off shore ca Biriș sau Grigorescu, să aprobe un proiect cu dedicație SRI sau să recicleze banii din conctracte de stat în sposorizarea unor site-uri extremiste, așa că au ales să nominalizeze câțiva “coordonatori” anonimi și “nonpoliticieni” pentru fiecare regiune. De asemnea nu și-au dat silința nici să existe un sediu al partidului deschis în județul Cluj.

Coordonatorii PLUS: “nonpoliticieni” si anonimi

Clujul face part din regiunea de Nord-Vest alături de Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj. Conform paginii web oficiale al partidului, această regiune este coordonata de Dragoș Pîslaru, Dan Clinci, Adela Lile si Florin Sabou.

Nicolae Dragos Pislaru este un politician PLUS care a fost ministru în cabinetul lui Dacian Cioloș ocupând portofoliul Muncii. Afacerile lui Nicolae Dragos Pislaru cu bani publici au fost principala sursă de venit pentru politicianul PLUS-USR. Cumulat, în cei 8 ani plini de activitate (2008-2015), firma GEA Strategy&Consulting SA, cu un staff cuprins între 10 și 40 de oameni, a avut o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei (în medie 5,2 milioane lei anual), din care aproximativ 70% provin din contracte cu statul, adică în jur de 29 milioane lei. Profitul societății în cei 8 ani de funcționare a fost de 5,2 milioane lei. Asta înseamnă o medie anuală de 650.000 lei, echivalentul a 150-170.000 euro, adică un profit de până în 30.000 euro/an pe cap de acționar.

Dan Clinci este coordonatorul “nonpolitician” fara studii sau experienta in acest domeniu, este un clujean, absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism. La momentul actual Clinci este arhitect, mai exact cel care coordonează, din partea Ordinului Arhitecților din România, filiala Cluj, toate concursurile de soluții realizate în parteneriat cu Primăria. 

Florin Sabou este membru in consiliul director al Camerei De Comerț Și Industrie Româno-Germană AHK Romania. Fără o vastă experientă in politică, Sabou se pare că încearcă să iasă din anonimat si sa apara in lumina reflectoarelor.

Adela Lile este cu siguranta cea mai necunoscuta din aceasta lista, scena politica din Romania nu a auzit numele ei dar cu toate astea a fost aleasa ca si coordonatoarea PLUS pe regiunea de Norv-Vest.

PLUS Cluj, inexistent

Reporterul Gazeta de Cluj s-a deplasat la sediul PLUS de pe strada Eroilor. La respectiva locatie se află doar semnul partidului pe usă fără un orar de audiente, fara date de contact. Sediul era inchis si se pare că sediul ar fi defapt mereu inchis. Persoanele din vecinătate au declarat că nu au văzut să fie vreodată cineva acolo. O doamnă care isi desfăsoara activitatea in aceasi clădire sustine că “Am vazut acum aproximativ o luna pe cineva intrand acolo dar nici pana atunci nici de atunci incolo nu am observat să fi intrat cineva in cabinetul respectiv”. Nici pe pagina web oficială nu apare un program al acestui sediu “fantoma” sau vreo persoana de contact.

Biroul National PLUS pe “minus” si la capitolul politică

Situatia nu e diferita nici când vine vorba de Biroul National PLUS din care fac parte aceasi categorie de persoane ca si cei prezentati mai sus care sunt coordonatori pe regiunea din care face parte judetul Cluj.

Dan Ionescu a fost consilier al ministrului Energiei Victor Grigorescu pentru zona de strategie și transparență.

Andrei Lupu e avocat și predă drept constituțional la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. A devenit mai întâi membru al platformei România 100, o mișcare civică la care au aderat mulți dintre colaboratorii săi din guvern, tot după măsurile din domeniul justiției luate de guvernul PSD-ALDE la începutul lui 2017. Acum e în Biroul Național principala structură de conducere a PLUS, coordonator pe Justiție.

Dragoş Neacşu este directorul general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri de investiţii din România. Singura incursiune anterioară în politică a fost prilejuită de un rol de tehnocrat, la invitația PNL, în postura de secretar de stat în Ministerul de Finanțe (2005), în echipa care a introdus cota unică, unde a avut sub coordonare Trezoreria Statului, relația cu instituțiile financiare internaționale, cu agențiile de rating (“investment grade” de la S&P si JCRA, în premieră) și a fost reprezentantul oficial al României în mai multe instituții financiare multilaterale.

Oana-Maria Bogdan e un nume care a reusit să se facă auzit intr-un timp foarte scurt, ale cărei comentarii privind desființarea proprietății private, au mai făcut puțină publicitate formațiunii lui Dacian Cioloș. Oana-Maria Bogdan, care militează pentru desființarea proprietății este aceeași care,  în 2007, a împrumutat un sfert de milion de euro de la o bancă, pentru a-și achiziționa un apartament în capitala Belgiei, Bruxelles. Iar, când nu face politică, se ocupă cu activități de arhitectură.

George Cățean provine dintr-o familie de ciobani din Brasov iar impreuna cu cei doi frati ai lui face afaceri de milioane de euro din oierit, acestia au peste 1.500 de oi şi au depăşit o cifră de afaceri de un milion de euro.

Ioan-Dragoș Tudorachea condus între 2000 și 2005 structuri și departamente juridice în cadrul misiunilor OSCE și ONU din Kosovo. Mai apoi a renunțat la funcția din ONU și a revenit în țară, la Delegația Comisiei Europene, unde a preluat portofoliul Justiție și lupta anticorupție. Dragoș a plecat la Bruxelles, în Direcția Generală Justiție și Afaceri Interne a Comisiei Europene. A primit funcții de conducere în cadrul instituțiilor europene și a gestionat mai multe unități și proiecte strategice la nivelul Uniunii Europene, precum Sistemul Informatic Schengen, Sistemul Informatic pentru Vize, crearea Agenției Europene eu-LISA. În perioada crizei migrației, lui Dragoș i s-a încredințat conducerea unităților de coordonare și strategie din Direcția Generală Afaceri Interne, până în 2015, când a fost numit membru al Guvernului condus de Dacian Cioloș. Între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, a ocupat funcțiile de șef al Cancelariei, Ministru interimar al Comunicațiilor și Ministru al Afacerilor Interne.

Elena Călin este și profesor invitat la Summer Academy a Frankfurt School of Management and Finance, o academie de finanțe din Europa.

Vlad Voiculescu e nimeni altul decat cel despre care fostul consilier PNL, Tănase Stamule spune că ar proveni dintr-o familie de „securiști”, care l-ar fi ajutat să acceadă în carieră.

Irina Alexe, responsabilă cu „Dezvoltarea teritorială” în Biroul Naţional al PLUS, a fost numită, în septembrie 2016, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Anterior, Irina Alexe a ocupat funcţia de secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloş.

Potrivit informaţiilor din presa anilor precedenţi, Irina Alexe a fost cel mai tânăr chestor (grad profesional echivalent celui militar de general cu o stea) din Poliția Română, la doar 35 de ani. Este un mister total felul în care Irina Alexe a ajuns chestor la 35 de ani, lucru care părea imposibil, ţinând cont de paşii care trebuie parcurşi şi de faptul că acest grad profesional se obţine foarte greu. Unele publicatii sustin ca în 2016, că Alexe a ajuns la MAI, unde s-a ocupat de coordonarea prefecţilor, în urma insistenţelor lui Vasile Blaga. O alta publicatia scria ca Irina Alexe nu a fost doar cel mai tânăr chestor din istorie, ci şi unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem. Noua membră a conducerii PLUS s-a pensionat la 42 de ani şi, potrivit sursei citate, are o pensie de aproximativ 13.000 de lei pe lună.

3 COMENTARII

  1. Am mai declarat public: Acest Dan Ciolos este o lipitura la USR. Nu-mi pot da seama cum s-a acceptat din partea USR aceasta alianta. Humanoidul Dacian Ciolos nu a lucrat o secunda in profesia lui–de veterinar–, nu are studii politice, nu a creat in viata lui un loc de munca. Ca si altele, a fost o mare greseala a lui Klaus Johannis ca l-a numit prim-ministr pe termen de un an. Evident ca i-a fost „recomandat” de cineva apropiat. Dar acum este prea tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.