Titus Corlatean, senator of Social Democrat Party in Romanian Parliament, answers to an interview about crisis in his parliamentary office.

La 4 iunie 1920 a fost semnat la Versailles Tratatul de la Trianon, care a însemnat atât consfințirea juridică și politică a recunoașterii internaționale a Marii Uniri a Transilvaniei cu România, dar și confirmarea drepturilor civile și politice ale românilor care constituiau populația majoritară în Transilvania. Fostul ministru de externe al României care nu a manifestat prea mult respect pentru români în timpul mandatului său, mai ales atunci când a lăsat sute de mii de oameni să aștepte în fața ambasadelor pentru a vota în 2014, a găsit oportun să se exprime pe marginea unui subiect în privința căruia are competențe similare cu cele de care a dat dovadă în 2014…

CE SUSȚINE ”patriotul” TITUS CORLĂȚEAN:


”La data de 11 noiembrie 2020, a intrat în vigoare Legea nr. 256 pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon în România.
Legea menționată, al cărei inițiator sunt, a reglementat o serie de măsuri adecvate pentru marcarea oficială a acestei zile la nivel național și local, dar și în relațiile externe ale României, prin organizarea unor manifestări cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon. În acest sens, autoritățile centrale și locale trebuie să arboreze drapelul României la data de 4 iunie și să organizeze sau să ofere sprijin pentru organizarea manifestărilor menționate.
Partidul Social Democrat onorează astăzi cu respect și suflet românesc memoria celor care, prin curaj, jertfă și viziune politică, au făcut posibilă ziua de 4 iunie 1920 pentru națiunea română reîntregită.


Pe de altă parte, am constatat cu profundă tristețe că Guvernul României nu doar că nu a reacționat la interpelarea parlamentară pe care am adresat-o anterior Primului ministru și unui număr de miniștri cu responsabilități în materie, dar nici nu a adoptat vreo măsură pentru organizarea evenimentelor oficiale pentru marcarea Zilei Tratatului de la Trianon, care decurgeau din legea mai sus menționată. Tratarea cu dispreț a unei simbolistici naționale esențiale pentru statul român dă adevărată „valoare” Guvernării PNL-USR/PLUS-UDMR, guvernare lipsită de simțire românească și de minimă onoare pentru istoria și însemnele naționale.
Ne revine sarcina nouă, românilor, de a marca acest eveniment, la 101 ani de la semnarea Tratatului, prin organizarea de evenimente pe linia promovării adevărului istoric, fără partizanat politic, care să evidențieze fundamentul solid al aspirațiilor conaționalilor noștri din spațiul intracarpatic de unire cu Patria Mamă, România.
Iată de ce vă îndemnăm pe toți ca astăzi să arborați drapelul național și să nu uitați să depuneți măcar o floare la monumentele ridicate pe teritoriul României în memoria soldaților care s-au jertfit în Primul Război Mondial, pentru ca Marea Unire și recunoașterea sa internațională să devină realitate!


La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

E interesant cum patriotismul pentru unii este bun doar în sfera digitală… În rest, din punct de vedere a competențelor ”patriotului” Corlățean în domeniul istoriei… vom mai avea ocazia să scriem!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here