Păţanie de neuitat, la Câmpia Turzii, duminică, 27 ianuarie, pentru un patron şi angajatul său, Daniel Miron, 42 de ani şi Forea Flaviu, 37. Aceştia au fost informaţi de un om din zonă că doi romi au pătruns în hala firmei lui Miron, în plină zi, cu căruţa, şi se servesc în voie din bunurile aflate acolo. Ajunşi degrabă la faţa locului, cei doi au fost atacaţi de către tâlhari, şi după o luptă pe viaţă şi moarte au reuşit să-l imobilizeze pe unul dintre agresori, celălalt fugind cu căruţa. Capturat rapid de către poliţişti, acum acesta îşi aşteaptă judecata alături de ciracul lui, în arestul poliţiei, după ce judecătorii au emis pe numele lor un mandat de reţinere pentru 30 de zile.  

Falviu Florea a încasat de la hoţi o lovitură în cap, aplicată cu o bară
metalică!

Cei doi bărbaţi păşesc, timizi, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj. Abordaţi de către reporterul Gazeta de Cluj, cei doi mărturisesc faptul că au fost victima unei tentative de tâlhărie, urmată de agresarea lor în momentul când i-au surprins asupra faptei pe nişte hoţi aflaţi în hala firmei. Descrie, cu amabilitate, Daniel Miron împrejurările în care s-au petrecut faptele: „Duminică, pe la ora 14.30 ne-a sunat un vecin de hala noastră şi ne-a informat că a văzut intrând în curte o căruţă în care se aflau doi romi iar respectivii au deschis hala şi o golesc de bunuri, pe care le încarcă într-o în căruţă. Am acolo un turbocompresor de maşină, un microbuz, bucăţi de fier, ţeavă, suporţi din acelaşi metal şi multe altele  – asta pentru că acolo va funcţiona curând de tot o hală de dezasamblare a maşinilor, eu fiind posesorul unei firme de transport persoane. Ne-am deplasat degrabă la faţa locului şi i-am surprins imediat asupra faptului. Cei doi sunt romi din zonă – unul poreclit „Berbecu”, eliberat în urmă cu un an din puşcărie şi celălalt „Lică” – şi le-am zis să stea acolo până duc lucrurile, din căruţă, înapoi în hală. Totul părea că decurge în mod paşnic, stăteau blânduţi, iar eu încă nu chemasem poliţia. La un moment dat l-am auzit pe „Berbecu” dând un ordin scurt, pe ţigăneşte, şi am constatat pe pielea noastră cum cei doi devin, fulgerător, violenţi şi ne atacă: pe mine cu un lanţ, iar pe angajatul meu cu o ţeavă, care a şi încasat o lovitură în cap… Pe unul l-am prins, pentru că lanţul s-a înfăşurat în jurul braţelor mele, dar celălalt a fugit cu căruţa. Atunci am anunţat şi eu poliţia, care s-a prezentat rapid la faţa locului”. Arată că prietenul lui a ajuns la secţia de Urgenţă a Spitalului  Municipal Câmpia Turzii, însă el n-a avut nevoie de îngrijiri speciale pentru loviturile de la mâini. Curând, cei doi sunt poftiţi în cabinetul de consultaţii şi se întorc la scurt timp cu câte un certificat în care legiştii le-au recomandat, astfel: patronului – între 2 şi 3 zile de îngrijiri medicale şi angajatului său între 3 şi 4 zile. Mărturiseşte acesta, în timp ce se pregăteşte să părăsească instituţia medicală clujeană: „N-am vrut să-i pedepsesc prea aspru, dar acum sunt silit de împrejurări să o fac, asta pentru că nu a lipsit mult şi puteam fi mort, la ora asta – şi eu şi angajatul meu. Aşa că o să lăsăm ca justiţia să-şi spună cuvântul în acest caz”.   

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Ulterior, magistrații au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.  Conform verificărilor efectuate până în prezent, la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 14:00, cei doi bărbați, de 20 și 24 de ani, din Câmpia Turzii, au fost surprinși în timp ce încercau să plece cu o căruță încărcată cu materiale feroase și neferoase, materiale care ar fi fost sustrase de pe o proprietate de pe strada Laminoriștilor, din Câmpia Turzii. Cei doi au fost surprinși de către proprietar și un angajat al acestuia. La solicitarea acestora de a descărca bunurile, cei doi s-ar fi conformat, însă unul dintre bărbați l-ar fi lovit cu un obiect metalic pe angajat, după care s-a urcat în vehiculul cu tracțiune animală și a fugit. Celălalt bărbat a fost prins și reținut până la sosirea polițiștilor. În urma loviturii primite, bărbatul în vârstă de 37 de ani, din Câmpia Turzii, a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Prejudiciul de circa 900 de lei a fost recuperat.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au depistat și pe bărbatul care a fugit de la locul comiterii faptei. În baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe cei doi, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Ieri (n.n. – luni, 28 ianuarie) magistrații au emis pe numele bărbaților mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a declarat, referitor la acest caz Biroul de Presă al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here