De-a lungul anilor, patronul Vitacom, Vasile Andrei Vita, a fost subiectul unor numeroase dispute și neînțelegeri. Omul de afaceri continuă să insiste în abuzurile sale și calcă în picioare drepturile la proprietate privată a locatarilor din cartierul Bună Ziua. Astfel, patronul Vita pune în pericol inclusiv copiii proprietarilor de pe Camil Petrescu, după cum relatează locatarii zonei. Patronul insistă cu nesimțire să abuzeze de anumite servicii la care, în mod normal, nu are drept.

Un proiect imobiliar al subsemnatului cu blocuri dorite în cartierul Bună Ziua, într-o zonă de case, nu a încins spiritele numai în cadrul ultimei ședințe online a Comisiei de Urbanism a Primăriei, ci inclusiv în rândul locatarilor cartierului în cauză.

Beneficiarii acestui proiect de dezvoltare imobiliară sunt Vita Vasile Andrei, Vita Tatiana Tamara, alături de SC VITACOM IMPORT-EXPORT SRL și SC INOVA PRIME GREEN SRL.Vasile Andrei Vita, patronul Vitacom, socrul europarlamentarului Rareș Bogdan, pus la punct cu avocați, susține că deși tot el a dezvoltat în proximitate case, acum dorește locuințe colective în Bună Ziua.

ședință Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj Napoca- sursă actualdecluj.ro

Vecinii de pe străzile din jurul proiectului de imobiliare i-au cerut primarului Emil Boc să nu permită amenajarea de blocuri lângă casele lor. Locatarii de pe arterele Camil Petrescu și Pompiliu Teodor, artere private, au participat prin reprezentanți la Comisia de Urbanism pentru a semnala faptul că viitorul proiect imobiliar, așa cum a fost conceput, le va afecta calitatea vieții.

Vita recurge la amenințări pentru a închide gurile locatarilor nemulțumiți

Cu toate că atât omul de afaceri Vita, cât și avocatul său au susținut că domnul în cauză ar avea o relație bună cu locatarii străzii Camil Petrescu, cetățeni au negat acest fapt, ba chiar unul dintre reprezentanții cartierului Bună Ziua a dezvăluit mai multe despre comportamentul deziluzionant al lui Vasile Vita.

“El tot susține- și inclusiv avocatul care îl reprezintă- că foarte bine s-a înțeles cu cei de pe strada Camil Petrescu, dar nici vorbă! Din contră, ne-a luat și alveola. Deci a fost un circ… Vă spun- strada fiind înfundată, făcusem pentru salvări, pompieri, ca să poată să treacă. Într-o zi a închis-o, domnule! Și a zis că dacă nu ne liniștim, face el o crescătorie de câini acolo. Ca să ne simțim bine în casele noastre…”, susține locatar al cartierului Bună Ziua.

Clujenii din Bună Ziua mai ridică și o altă problemă destul de importantă- posibilitatea deplasărilor locatarilor din zona în care se dorește dezvoltarea proiectului de imobiliare.

“Sper din tot sufletul ca atunci când se va apuca de acele construcții, să se construiască panouri de izolare fonică, din alea, ca să nu ne zburăm creierii pe aici din cauza lucrărilor. Pentru că acel proiect pe care vrea el să-l facă va dura o perioadă de … . Și bănuiesc că… va sparge strada noastră. Noi nu știu cum o să ajungem acasă- de exemplu!”, atrag atenția locatari ai cartierului Bună Ziua.

Persoanele de pe străzile din jurul spațiului dedicat proiectului de imobiliare se bazează pe autorități în vederea rezolvării acestei situații neplăcute. Până la momentul actual au încercat să rezolve evenimentele apelând la omenie, însă de o bucată de vreme, cu domnul Vita nu mai merge așa. La o eventuală colaborare omenească din partea acestuia nu mai speră nimeni.

“De-a lungul timpului noi ne-am tot gândit. De ce să facem scandal? Dar acum mi separe prea trasă de păr situația. Și de făcut ordine, nu vin eu să fac ordine la tine în curte. Oricum cu Vita nu poți discuta niciodată.

Eu am avut un meci la începuturi, când am venit într-o zi de la locul de muncă și era în dreptul trotuarului casei mele înfundat. Acum am și o crăpătură pe o grindă. M-am oprit în fața unui TIR. Și nu l-am lăsat să treacă.

Am vorbit cu avocata mea de la vremea respectivă și am încercat să rezolv cu Vita, m-am dus de nu știu câte ori. Nu discuți cu el, discuți numai cu administratorul care e omul lui de casă. Și ăla e foarte agresiv.

Și până la urmă s-a obținut închiderea acelei porți. Nu se putea să se permită să intre TIR-uri pe strada noastră pentru că nu avea fundația pentru așa ceva.

Noi ne-am angajat un avocat- și un arhitect ne va trebui- circul e destul de mare pentru că nu este omenesc ce se întâmplă. Vorba domnului primar- trăim în Cluj, trebuie să trăim cu toții, nu numai dezvoltatorii imobiliari. Toți suntem relativ pașnici pe strada aia. Copiii se joacă, nu au făcut rău la nimeni, dar să intri așa cu bocancii în viața omului parcă e deja prea mult.”, a declarat locator de pe strada Camil Petrescu.

Patronul Vita insistă cu tupeu în abuzurile sale

Vasile Andrei Vita, patronul Vitacom, a refuzat orice colaborare cu locatarii de pe strada Camil Petrescu în vederea unei reparări, asfaltări a drumului în cauză. Clujenii din zonă au pus mână la mână și până la urmă și-au asfaltat singuri propria alee, trecerea fiind ulterior închisă cu ajutorul unei porți. În ciuda refuzurilor sale constante de a contribui la investiția în acea alee, patronul insistă cu tupeu în abuzurile sale.#Patronul Vitacom se folosește de aleea, strada privată ce aparține unor locatari de pe strada Camil Petrescu încă de când s-a făcut linia continuă pe strada Bună Ziua.

“Noi ne-am asfaltat strada, el n-a dat niciun leu la treaba asta. Implantare de blocuri printre case. Și decizi tu ce faci pe proprietatea altuia, nu? Că n-a venit nimeni să ne-ntrebe sau să ne zică Domnule, uite ce vreau să fac, sunteți de acord?. Noi când l-am rugat să dea măcar un leu pentru asfaltarea aia, n-a dat nimica. Am făcut tot din banii noștri.”, a subliniat locatar al străzii Camil Petrescu, Bună Ziua.

Trecerea spre strada în cauză a fost închisă prin intermediul unei porți. De câteva zile a fost însă deschisă de către Vitacom pentru a putea trece pe acolo cu mașinile personale și de la firmă. În prezent, locatarii declară că patronul se folosește doar demașini mici, dar în trecut se folosea și de mașini mari.

Astfel, Vasile Andrei Vita se folosește de strada comună a locatarilor, pentru a trece pe acolo cu mașinile personale și pune în pericol inclusiv copiii care sunt mai mereu afară sau la locurile de joacă.

“Mai nou, a deschis poarta laterală care până acum nu avea voie să o folosească. N-au mai trecut camioane, n-au mai venit. Dar copiii erau afară pe la ora 17 și ceva. Eu, ieșind afară, am văzut poarta deschisă. Copiii la un moment dat au închis poarta. Președintele de stradă a întrebat totuși de ce e poarta deschisă. Iar răspunsul a fost de-a dreptul hilar- E linie continuă pe Bună Ziua. Linie continuă, dar până acum n-a deschis poarta.

Făcuse o filmare una dintre mămici. Și copii jucându-se pe-acolo… Un tip dă să iasă, până la urmă reușește cumva să iasă, deschide poarta. Cred că a primit indicații numai ca să ne streseze cu treaba asta.”, s-a exprimat locatar al străzii Petrescu.

Aproximativ 400 de autoturisme ar urma să folosească strada privată a locatarilor din Petrescu

Pe 30 iulie a avut loc o ședință online a Comisiei de Urbanism a Primăriei care a atins și tema zonei de trafic, dar “nu s-a finalizat nicicum”, așadar va mai avea loc o astfel de ședință pe data de 20 august.

Mai mult decât atât, Vitacom are un proiect de ansamblu de locuințe pe care vrea să îl construiască, iar ieșirea din ansamblu se face tot pe aceeași stradă a locatarilor, fără să le fi cerut cineva permisiunea sau acordul. Astfel, aproximativ 400 de mașini care ar circula din și înspre acel ansamblu, abuzând de aleea privată a locatarilor de pe Petrescu.

Punctul 3.8 al părții scrise din cadrul conferinței online ce a avut loc pe data de 30 iulie atrage atenția asupra unei propuneri de a se abuza de strada Camil Petrescu, care e proprietate privată, exprimându-se dorința de conectare la utilitățile deja existente.

“Aseară a fost o obiecție total inedită. Deci el vrea să unească trei străzi private ca să facă sensuri unice. Erau într-adevăr un studiu de trafic la aproximativ 400 de mașini. E o nebunie totală!”, sunt de părere locatarii din Bună Ziua.

Pe lângă toate acestea, locatarii străzilor de pe lângă proiectul de imobiliare scot în evidență și un alt abuz al patronului Vitacom.

„Se vede clar că în 2015, casele din capătul străzii noastre, cele 2 case de pe Costache Negri și parcela din spate Vitacom erau încadrate ca zone de case, acum apar zone de blocuri și industrială…”, transmit locatari ai zonei.

“Noi avem fiecare strada plătită, avem câte o bucată de stradă. Cât a fi… Nu e mare strada, are 9 metri și un pic, cât să parchezi o mașină și să poți să treci pe lângă. Noinu avem cu nimeni nimic, dar decizi tu ce faci pe proprietatea altuia?” conchid clujenii din Bună Ziua.

6 COMENTARII

  1. PSD a hotarat. Vasilica Dancu si Codrin Stefanescu au fost desemnati prin vot sa participe la inmormantarea de azi a lui Emi Pian. Cererea lui Dragnea de a participa si el la inmormantare a fost respinsa.

  2. ce poarta au pus locatarii la strada? sunt multe strazi private in Cluj, dar a nu se confunda forma de proprietate cu utilizarea strazii. Strazile private nu sunt inchise accesului public, decat daca asa a fost prevazuta in proiect, deci orice poarta pusa ilegal tebuie sa dispara.

  3. Si in europa s au construit 5 blocuri fara autorizatie,n aveau iesire la drum pt.masini,utilitati,figureaza cu adrese pe bibescu,si masinile umbla pe proprietatea alltora cu sosea pe langa balcoane.Ii doare in gaoaza pe astia din primarie,let au dat mita si blocurile sunt legale dar fara cale de acces Traiasca piticu atomic si gasca lui de borfasi

  4. Aveti ce ati votat! Ciocu mic! Vita nu ar misca un deget daca Limbricu Atomic nu i-ar canta in struna. Daca-i strada voastra privata sunteti niste IMBECILI. Cu avocat cu tot! Daca nu, ciocu mic!

  5. dc nu i verificati firmele offshore? omu asta de 20 de ani nu declara profit ptr ca are firme suveica in china… factureaza de la o firma la alta si pierde impozitul in buzunarele lui.In romania la o firma cu 10 milioane eur cifra de afaceri el declara un profitde ghereta! nici dracu nu il cauta in acte ptr ca are relatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here