Crezi că nu poți face multe într-o grădină mică? Mai gândește-te! Există nenumărate variante uimitoare de amenajare, care includ tot ceea ce ai nevoie pentru o oază de relaxare și care pot transforma orice spațiu mic într-o terasă de vară. După ce citești acest articol, te vei bucura de noua ta zonă verde cu un design aparte.

Iată ce poți face pentru a transforma o grădină mică într-o adevărată terasă de vară:

  1. Decorează fiecare colțișor

Pereții garajului, gardul, copacii – orice spațiu poate fi decorat, așa că profită de orice colțișor, pentru a-l decora. În interiorul casei, folosești diverse poze, oglinzi sau chiar dulapuri suspendate, așadar poți face același lucru și în grădină.

Aspectul îngrijit al terasei tale este extrem de important pentru amenajare și va fi evidențiat, dacă o accesorizezi corespunzător. Poți instala ghivece cu flori pe trepte sau poți agăța ghirlande de lumini pe gard sau în copaci. Cu un astfel de design plin de culoare, vei crea o atmosferă deosebită în curtea ta, mai ales seara. Toate aceste elemente îți vor încânta oaspeții și vor da senzația că spațiul este mai generos decât în realitate.

  1. Compartimentează spațiul

Creează-ți propria grădină secretă cu zone ascunse și locuri confortabile. Împarte spațiul în secțiuni, folosind paravane de bambus, spaliere sau gard viu și decorează-le cu diferite plante și accesorii special concepute pentru exterior. Acestea sunt perfecte pentru a ascunde mici oaze de relaxare, în care poți monta și șezlonguri sau leagăne și, de ce nu, să organizezi un picnic.

O astfel de amenajare va face ca terasa ta să pară mult mai mare. Chiar și într-un spațiu mic, compartimentarea este posibilă și dă o notă chic design-ului final. 

3. Mobilează inteligent

Mobila pentru o terasă mică poate avea un efect extraordinar, dar prea multe elemente sau materialele alese greșit pot aglomera și ar putea ocupa spațiul valoros, pe care nu îți permiți să îl pierzi. În loc de bănci mari sau fotolii voluminoase, alege obiecte compacte, precum un set de mese disponibile la acest link sau scaune de bar.

Acest tip de mobilier de exterior au un impact deosebit din punct de vedere estetic, mai ales că nici nu ocupă prea mult spațiu. Este perfect pentru un mic dejun cu prietenii, o seară de relaxare sau un grătar de vară. 

4. Pavează diagonal

Pavajul montat greșit poate face grădina să pară mai mică decât este, însă, cu un simplu truc vizual, poți da senzația de spațiu mult mai generos. Astfel, plăcile ar trebui dispuse fie în formă de diamant, fie într-una simplă, diagonală. O idee excelentă este folosirea plăcilor rupte sau cât mai divers colorate, dispuse în anumite zone de trecere din curte, pentru a oferi un aspect rustic și interesant. 

Acestea fiind spuse, iată un mic ghid, care te va ajuta în amenajarea grădinii tale de vară. Pentru că sezonul cald se apropie, nu ezita și gândește-te de acum la nevoile tale de relaxare – oaza ta de liniște este mai ușor și mai ieftin de realizat decât un concediu!

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here