Patru români au profitat de inundațiile din Germania și au sustras bunuri din locuințele distruse de ape după ce oamenii au fost evacuați.

Inundațiile din Germania au reprezentat ocazia perfectă pentru infractorii doritori de a-și însuși lucruri care nu le aparțineau. În zonele distruse de apele agresive, patru români au fost autorii unor astfel de infracțiuni. Reprezentanții Poliției federale au lansat un apel către cetățeni și i-au rugat să raporteze de urgență orice persoană și autoturism care li se pare suspect.

Ce au furat românii după inundații

Sâmbătă dimineață, 17 iunie, un român în vârstă de 47 de ani, care trăia în Dortmund, a fost surprins de autorități pe Rahmedestrasse. Bărbatul a scotocit prin mormane de gunoi și a încărcat într-o autoutilitară mai multe bucăți de fier vechi.

Spre prânz, alți doi români au fost denunțați, după ce au furat o mașină de spălat și diverse aparate electrocasnice. Acestea erau depozitate într-o furgonetă, pe marginea unei străzi din Nette. Hoții sunt în vârstă de 20, respectiv 34 de ani.

Un alt cetățean de origine română, în vârstă de 46 de ani, a fost observat de mai multe persoane, sâmbătă după-masă, la volanul unui camion suspect, în zona Markaner/ Linscheidtstrasse. Reprezentanții Biroului de Ordine Publică au spus că au remarcat același bărbat și în zona Brachtenbecker Weg. Românul a încălcat Ordonanța șoferilor, a Regulamentului comerțului și a Legii echipamentelor electrice. Nu se știe în ce măsură îi aparține camionul condus.

Infractorii au scandalizat autoritățile din Germania

În seara aceleiași zile, în jurul orei 20.30, un cetățean bulgar în vârstă de 20 de ani, din Altena, a fost suprins intrând într-o pivniță care nu mai putea fi închisă, în zona Nettestrasse. A stat câteva minute, după care a ieșit cu o pungă plină. Autoritățile l-au oprit la câțiva metri de locul infracțiunii. Oamenii legii au descoperit în punga bărbatului mai multe obiecte electrice.

Mai multe astfel de dispozitive și altele metalice au fost remarcate într-un automobil care a pătruns pe Lüdenscheider Straße. În acesta se aflau mai mulți infractori. Un tânăr român, în vârstă de 23 de ani, a fost pus sub acuzare pentru faptele amintite.

Autoritățile federale solicită cetățenilor să apeleze la numărul de urgență 110 în cazul în care remarcă vreo persoană sau vreun autoturism suspect.

Inundațiile au devastat Germania

Fenomenele meteo extreme care s-au manifestat și în Germania au dus la moartea a cel puțin 165 de persoane. Alte peste 100 au fost date dispărute, iar autoritățile nu au reușit să le dea de urmă.

Guvernul a promis că va ajuta cetățenii să-și relanseze afacerile. Oficialii au promis refacerea infrastructurii și reconstruirea locuințelor distruse de ape.

Sursa: evz.ro

Citește și: Cu cât a crescut luna trecută prețul locuințelor din Cluj Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here