În comuna clujeană Mărgău, în care s-a născut preşedintele PD-L, Emil Boc, democrat-liberalii au obţinut cele mai multe voturi la alegerile de duminică.

În perioada anilor 2004-2008, primarul comunei a fost de la PSD, iar de la alegerile locale din iunie, primarul este de la PNL. În Consiliului local Mărgău, PNL, PD-L şi PSD au câte trei consilieri, iar PRM, doi. Primarul liberal Mircea Suciu a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, la alegerile de duminică, pe primul loc s-a situat PD-L, cu circa 40 la sută, urmat, în ordine, de PSD şi de PNL. De asemenea, Mircea Suciu a mai spus că prezenţa la vot în comuna Mărgău a fost de circa 45 la sută, iar în localitatea natală a lui Emil Boc, Răchiţele, prezenţa a fost de circa 40 la sută.

 
La scrutinul de duminică au participat şi câteva persoane din cătunul Doda Pilii, care numără circa 20 de persoane şi aparţine de satul natal al lui Emil Boc.
Părinţii preşedintelui Emil Boc, Ana şi Ioan Boc, trăiesc în localitatea Răchiţele şi au declarat, pentru AGERPRES, că au votat pentru PD-L, partidul condus de fiul lor mai mic, deşi fiul lor cel mai mare, Nelu, este consilier comunal al PSD. Ana Boc are 76 de ani, iar Ioan Boc are 84 de ani şi împreună au cinci copii. Ana Boc crede că viitorilor guvernanţi n-o să le fie uşor, însă le spune să fie cu înţelepciune, fiindcă astfel vor putea să treacă peste greutăţi. Localitatea Răchiţele se află la circa 80 km de Cluj-Napoca, în zona montană a judeţului, şi are peste 800 de locuitori din totalul de 1.700 de ai comunei Mărgău.
 
(A.R)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here