Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, ar putea candida pentru un nou mandat la şefia filialei judeţene a partidului
Tensiunile dintre Alin Tişe şi Sorin Apostu nu le permit acestora să stabilească dacă vor candida sau nu la şefia partidului

PDL Cluj merge pe aceiaşi mână din 2006 încoace şi nici nu schimbă placa. După ce au câştigat cel mai bun procent la alegerile prezidenţiale de anul trecut şi a fost intitulat „fieful” PDL din România, echipa de la Cluj a democrat-liberalilor va rămâne aceiaşi.  Alegerile pentru conducerea filialei judeţene a partidului vor avea loc între 25 iunie şi 11 iulie 2010, iar singura persoană care ar putea candida este actualul lider, deputatul Daniel Buda. Actualul conducător al filialei PDL Cluj este preşedintele organizaţiei din iulie 2006, iar acesta şi-a început cariera electorală ca membru în acelaşi partid în 1998.

Tensiuni între Tişe şi Apostu

Cearta dintre primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Cluj, Alin Tişe, au apărut în luna octombrie a anului trecut, când aceştia nu au căzut de acord asupra unul dintre proiectele comune: Zona Metropolitană. Chiar dacă acest proiect era gândit iniţial drept unul comun atât pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, cât şi pentru Consiliul Judeţean Cluj, Tişe şi cu Apostu nu au putu cade de acord. Reprezentanţii administraţiei judeţene nu a vrut să îşi asumă Planul Integrat de Dezvoltare Urbană(PIDU), întocmit de către oficialii autorităţilor locale. PIDU semnifică, susţine primarul Sorin Apostu, baza de dezvoltare a Metropolei, însă preşedintele CJ Cluj afirmă că a fost greşit elaborat şi că atâta timp cât nu se pliază pe strategia de dezvoltare a judeţului, documentul nu are cum să fie adoptat de administraţia judeţeană. Paradoxal, edilul a spus în acel moment că nici nu are nevoie de CJ. De atunci, Sorin Apostu şi Alin Tişe apar rar la evenimente împreună. Printre puţinele locuri în care au apărut cei doi împreună se numără deschiderea Autostrăzii Transilvania pe 1 decembrie 2009 şi lansarea Dacia Duster, un eveniment la care au participat toată “crema” Clujului. Unul dintre  oamenii din echipa lui Apostu, Laszlo Attila,preşedintele UDMR Cluj, a atacat instituţia condusă de Alin Tişe, spunând că aceasta ar trebui desfiinţată. În acel moment, preşedintele CJ a sărit repede cu o declaraţie în care anunţa reorganizarea administraţiei judeţene şi faptul că aceasta ar putea prelua CJ Sălaj. Deşi surse din anturajul lui Alin Tişe au declarat că acesta s-ar putea hotărî  în ultimele momente să candideze pentru o funcţie de conducere în PDL Cluj.

Tişe:”Nu candidez”

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat pentru Gazeta de Cluj că nu intenţionează să candideze la alegerile pentru şefia PDL Cluj, care trebuiesc organizate maxim în luna iulie. „În momentul de faţă nu mă interesează să candidez pentru o funcţie în interiorul PDL Cluj. Eu unul mă mulţumesc cu funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Cluj pe care o deţin în momentul de faţă. Nu vreau să mă gândesc momentan la alte lucruri. În schimb, nu pot zice că viaţa de politician nu îţi poate rezerva şi un viitor altfel decât cel la care te gândeşti”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Alin Tişe. Surse din aproprierea PDL au susţinut că nici primarul Sorin Apostu nu ar fi atras de funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. În schimb, primarul urbei de pe Someş ar fi într-o competiţie cu colegul său Alin Tişe. Astfel, unul dintre motivele pentru care ar exista anumite tensiuni între cei doi conducători ai aparatelor administrative ar putea fi că Apostu este îngrijorat de o posibilă candidatură a lui Tişe.

Buda:”Este o opţiune să candidez”

Actualul lider al PDL Cluj, deputatul Daniel Buda a declarat pentru Gazeta de Cluj că ia în calcul serios o nouă candidatură. „Este o opţiune pe care o iau în calcul, să candidez pentru un nou mandat, dar fără să spun 100% că da. Nu pot să zic că am luat o decizie în a candida sau nu”, a declarat Daniel Buda.  Deputatul a susţinut în continuare că nu a vorbit cu colegii din partid pentru a vedea dacă aceştia au atenţia de a candida. „Nimeni nu este de neînlocuit în fruntea unui partid. Nu am spus nici că mă retrag, nici că voi candida pentru o funcţie la Bucureşti. Nu am vorbit cu Alin Tişe şi cu Sorin Apostu despre eventualele lor candidaturi la şefia  filialei judeţene a partidului. Alegerile pentru conducerea partidului vor trebui organizate între 25 iunie şi 11 iulie”, a conchis Buda.
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here