Asociaţia Pro Infrastructură, ONG care monitorizează îndeaproape lucrările de infrastructură rutieră, a anunţat că pe Sebeş – Turda, lotul 2, s-a trecut la demolarea lucrărilor deja efectuate.

„Pe Sebeş-Turda lotul 2 meşterul Manolis demolează lucrări executate în ultimii ani ce nu au fost protejate la timp.  

Aşa cum am spus în repetate rânduri în ultimele luni, haosul generalizat de pe şantier, mobilizarea necorespunzătoare  şi managementul dezastruos al grecilor de la Aktor a transformat acest tronson de autostradă într-o veritabilă ruşine naţională. În lipsa asfaltului şi a sistemului de scurgere a apelor care să protejeze terasamentele, balastul stabilizat sau taluzuri, constructorul este nevoit să refacă din nou şi din nou autostrada, asemenea eroului Sisif din mitologia greacă.  

Deşi contractul este semnat din 2014 cu termen de finalizare în 2016, în ritmul actual de muncă este greu de crezut că tronsonul de autostradă se va finaliza în anul 2021. Ne exprimăm speranţa că Aktor nu va mai obţine contracte de infrastructură de transport în România, fiind evident că nu deţine capacitatea organizatorică şi umană să ducă la bun sfârşit proiecte de o asemenea anvergură”, a informat Asociaţia Pro Infrastructură.

Potrivit ultimelor date publicate de CNAIR, la 25 iulie a.c. stadiul fizic al lucrărilor de pe lotul 1 era de 89,5% şi se menţine angajamentul de finalizare a construcţiei la data de 30 noiembrie 2020. Acelaşi termen este asumat în continuare şi de constructorul lotului 2, unde construcţia a ajuns la 71,15%. Cele două loturi au în total o lungime de circa 40 de kilometri.  

Pe Sebeș-Turda lotul 2 meșterul Manolis demolează lucrări executate în ultimii ani ce nu au fost protejate la timp….

Posted by Asociația Pro Infrastructură on Thursday, September 17, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here