Astăzi are loc moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Dacă moțiunea va trece și Guvernul PNL va cădea, PSD îl va propune premier pe rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, potrivit unor surse DC News.

Despre Pricopie presa a speculat că ar fi apropiat de serviciile de informații.

”Dacă cunoști personajul și citești cu atenție ce zice, observi că, de fapt, prin gura lui Remus Pricopie vorbește George Maior, care, pentru că funcția nu-i permite, trebuie să tacă”, spunea despre Pricopie acum câțiva ani jurnalista Emilia Șercan.

”De fapt, Remus Pricopie a devenit „incisivul” de serviciu (sau de servicii?) cam în același timp în care George Maior a început să fie chemat la comisia de control a activității SRI, iar funcția de ambasador a început să-i fie amenințată prin declarațiile încrucișate ale celor din PSD și ALDE, în special ale lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Dacă înainte dădea scurte declarații de presă, care erau preluate instantaneu de câteva site-uri, mereu aceleași, de câteva luni de zile Remus Pricopie publică în mod constat, ca editorialist invitat, în două publicații cu expunere destul de mare: blogurile Adevărul și Ziare.com., mai susținea Șercan.

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie a fost ministrul educației naționale, în perioada decembrie 2012 – decembrie 2014. Activitatea sa în cadrul ministerului a început în anul 1996, timp în care a ocupat mai multe funcții: purtător de cuvânt, secretar general, secretar de stat pentru învățământ superior, relații internaționale și pregătirea personalului didactic. Domnul Remus Pricopie este profesor de comunicare publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA). În primăvara anului 2012 a fost ales rector al SNSPA. Profesorul Pricopie deține titlul de doctor în Științe Politice și este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deține o bogată experiență internațională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

(w670) Remus Pric

Dintre activitățile semnificative desfășurate de-a lungul carierei sale putem menționa munca depusă în cadrul Consiliului Regional de Cooperare (RCC) unde a deținut funcția de președinte al Task Force on Fostering and Building Human Capital (FBHC) sau inițiativele demarate în calitate de președintele al Board-ului Comisiei Fulbright Romania-SUA. Expertiza de cercetare a profesorului Remus Pricopie este trans-disciplinară în domenii precum: managementul învățământului superior, internaționalizarea învățământului universitar sau comunicare și participare publică. Mărturie a cercetării științifice sunt cărțile, capitole de carte și peste 40 de articole în domeniile sale de interes, publicate în diverse reviste din țară și străinătate.

Calendarul moțiunii

Ședinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se stabileşte calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de PSD va avea loc marţi, la ora 17,00, conform unui anunţ făcut de Camera Deputaţilor.

Iniţial, şedinţa a fost programată pentru marţi, la ora 12,00, dar a fost amânată după ce reprezentanţii PSD şi ai UDMR au refuzat să participe. Social-democraţii au precizat că au primit informaţii că în reuniunea de guvern, care începea la ora 14,00, se va adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema alegerii primarilor în două tururi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.