Fostul Prefect al Clujului, Mircea Abrudean, este în cărți pentru a ocupa funcția de administrator la Transgaz, companie de stat la care consiliul de administrație este condus de clujeanul Remus Lapusan.

În momentul de față, Abrudean ocupă funcția de secretar general adjunct al Secretariatului General al Guvernului. Pe lângă el mai este propusă și Laura Dragotă, fost consilier în Ministerul Finanțelor Publice, în CA al Transgaz.

Salariile celor din conducerea Transgaz gravitează, potrivit declarațiilor de avere, în jurul sumei de 5.000 euro/lună.

Transgaz este monopolul românesc al transportului de gaze. Compania a realizat, în 2017, venituri de 2 miliarde de lei și un profit net de 510 milioane de lei. Propunerea de acordare de dividend către acționari este de 50% din profit, Transgaz făcând notă discordantă între companiile de stat, cărora li se cere peste 90% acordare de dividend. CA-ul transportatorului motivează propunerea de 50% prin necesarul investițional major pe care îl are de realizat, compania fiind implicată în proiectul mai multor conectoare și interconectoare cu rețelele de transport ale vecinilor și coridoare energetice de interes european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here