Designerul clujean Bogdan Berbecaru a primit pedeapsa finală într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că, în timp ce era drogat, a dat cu mașina peste o tânără și a fugit de la locul accidentului. Inițial a fost condamnat la doi ani cu suspendare, iar în urma apelului făcut de procurori, Curtea de Apel Cluj a decis să înlăture, din dispozitiv pedeapsa de a-i fi suspendat dreptul la a participa la alegeri electorale.

” În baza art. 421 pct. 2 lit. a din C.p.p. admite apelul declarat de către inculpatul B.B.împotriva sentinţei penale nr. 1116 din 30 august 2021 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca pe care o desfiinţează numai cu privire la dispoziţiile privind pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a alege, prev. de art. 66 alin 1 lit. d din C.pen. şi rejudecând în aceste limite, Înlătură dispoziţiile privind pedeapsa complementară şi accesorie a interzicerii dreptului de a alege, prev. de art. 66 alin 1 lit. d din C.pen. Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa apelată. În baza art. 275 alin. 3 din C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, azi, 21 decembrie 2021”, se arată în soluția Curții de Apel Cluj.

Potrivit actelor de trimitere în judecată, ”în dreptul imobilului cu numărul 8, (Bogdan Berbecariu, n.red.) a lovit cu partea frontală a autovehiculului pe numita H. D. Antinolya, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, care avea o alcoolemie de 1,37 g/l alcool pur în sânge, cu consecința producerii unor leziuni traumatice ce au necesitat, cu titlu provizoriu, un număr de 40-50 de zile de îngrijiri medicale, pentru ca ulterior să părăsească locul accidentului fără încuviințarea organelor abilitate”.

Designerul clujean le-a declarat polițiștilor că în noaptea accidentului a avut o ”întâlnire de afaceri” în zona Pieței Mihai Viteazu, care s-a prelungit până la ora două noaptea, când a plecat spre casă. Drumul spre casă a fost extrem de sinuos, circulând la întâmplare pe străzile din centrul orașului. După ce a izbit frontal tânăra de 22 de ani, Berbecariu a susținut că a avut tendința să se oprească, însă a intrat în stare de șoc și a continuat drumul spre domiciliu său, iar apoi a ieșit la plimbare cu câinele său, după care a revenit la locuința sa și a adormit.

După ce s-a trezit, designerul nu a anunțat poliția și nici nu s-a interesat de victimă. Poliția a identificat autorul accidentului în baza probelor luate de la locul accidentului și a camerelor de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here