Polițiștii clujeni au intervenit de urgență astăzi în Parcul Expo Transilvania, după ce o persoană a semnalat că un bărbat molestează o fetiță. Bărbatul, pe nume Souca Samuel Marceluș, este un pedofil recidivist, fiind recent eliberat din închisoare.

„Bărbatul a dispărut când a izbucnit scandalul, dar l-au identificat și depistat rapid colegii de la municipiu”, au declarat anchetatorii, fiind reținut de polițiști și urmând să fie prezentat procurorilor.

Acesta fusese condamnat în 2017 la cinci ani de închisoare, după ce a abuzat trei fetițe care studiau în unitatea școlară unde soția sa era învățătoare, însă a fost eliberat doar 3 ani mai târziu.

Acum, Souca Samuel Marceluș era cu fiica unui prieten în parcul din Mărăști și ar fi încercat să întrețină relații sexuale. 

Souca a fost eliberat din Penitenciarul Bistrița în 2020. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce, în septembrie 2014, „a pipăit în zona organelor genitale, pe minorele C.A., S.M.B. și C.R., în timp ce acestea se aflau în baia Colegiului Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale”, precizau magistrații.

El a fost condamnat în 2017 la cinci ani de închisoare, dar a fost eliberat după 3. 

Fiecare din cele trei infracțiuni a fost pedepsită cu 3 ani închisoare și pedepse complementare. Prin cumul, după aritmetica aplicării pedepselor s-a reținut o pedeapsă de 3 ani, cu un cumul de 2 ani de la celelalte două două fapte, rezultând o pedeapsă de 5 ani cu executare și interzicerea unor drepturi. Inculpatul a fost obligat la plata unor daune morale de câte 6.000 de euro către două dintre fetițe și de 25.000 de lei către a treia.

În tot cursul procesului penal, inculpatul a avut o atitudine nesinceră și nu a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată, invocând diverse apărări, cele mai multe dintre ele fiind formale și bazate pe credibilitatea, pe care o dă vârsta sa, în raport cu vârstele părții vătămate și martorelor”, scria procurorul Florena Ester Sterschi, fost șef interimar la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în numărul revistei Pro Lege din august 2020.

Souca Samuel Marceluș era soțul învățătoarei celor trei fetițe în vârstă de 6 ani, care abia începuseră grupa pregătitoare în 2014, când a comis primele fapte.

„În sarcina inculpatului se reține faptul că în data de 17 septembrie 2014, în intervalul 9.00-11.00, pentru a-și satisface impulsurile sexuale, le-a pipăit în zona organelor genitale, pe minorele C.A., S.M.B. și C.R., în timp ce acestea se aflau în toaleta Colegiului Pedagogic din municipiul Cluj-Napoca”, precizează procurorii în rechizitoriu.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în 17 septembrie 2014, S.M.A. învățătoare la Colegiul Pedagogic din Cluj-Napoca i-a solicitat ajutorul soțului ei, Souca Samuel Marceluș, pentru a supraveghea copiii de la clasa pregătitoare, iar bărbatul s-a deplasat la unitatea școlară pentru a-și ajuta soția.

Judecătorul arată că în pauzele dintre ore, bărbatul a interacționat, printre alții, cu minorele C.A., S.M.B. și C.R., eleve în clasa pregătitoare pe care le-a agresat sexual în momentul în care acestea se aflau la baie, în sensul că le-a pipăit în zona organelor genitale, „acțiunile sale soldându-se cu producerea celor trei minore de traume la nivel psihic, așa cum a rezultat din rapoartele psihologice întocmite în cauză”.

Un domn a intrat peste ea la baie, în pauza dintre ore, și s-a oferit să o șteargă în zona intimă, insistând să facă acest lucru pe motiv că fiica mea ar rupe hârtia igienică”, a povestit tatăl fetiței.Minora i-a relatat mamei sale că inculpatul a atins-o cu degetul în zona intimă și că „a durat destul de mult acest lucru și i-a venit să vomeze”.

O altă fetiță a povestit că „soțul doamnei învățătoare a necăjit-o la baie, a intrat în cabina de toaletă în care se afla, a împins ușa, deși aceasta ținea de ușă. Bărbatul luase o bucată de hârtie ca să o șteargă, iar fetița a vrut să-i ia hârtia din mână, dar nu a reușit, bărbatul a șters-o el, iar în acel moment, minora a încercat să se opună și să-l lovească cu piciorul în cap. De asemenea, bărbatul a ținut-o cu picioarele în sus. După aceasta, minora a zis către el „lasă-mă”, iar bărbatul a zis „imediat” și a lăsat-o să plece, iar minora a plecat de la baie în grabă, ca și când ar fi alergat”, se arată în declarațiile date la organele de poliție.

O altă fetiță i-a spus mamei că „în timp ce se afla la școală, într-o pauză, ea s-a dus la baie, acolo aflându-se soțul învățătoarei, care se spăla pe mâini. Magistrații arată că după ce a observat-o pe minoră, inculpatul a intrat în cabina de toaletă după ea, a închis ușa și a dezbrăcat-o, a așezat-o pe vasul de toaletă, i-a desfăcut picioarele și, în timp ce stătea pe vine, i-a pus picioarele fetiței pe umerii lui și i-a desfăcut organul genital cu degetele, apoi a lăsat-o jos de pe vasul de toaletă și a îmbrăcat-o. Imediat după incident, mama minorei a solicitat transferul fiicei sale la o altă unitate școlară”.

Pe durata procesului, Souca a spus că totul este o invenție, dar „comisia de specialiști care a examint-o pe aceasta a observat la fel ca și psihologul școlii, dar și organul de poliție care a audiat-o, inclusiv psihologul din cadrul DGASPC Cluj, că fetița prezintă urme ale abuzului sexual, nu fabulează, iar ”detaliile oferite atestă existența psihotraumei determinat de abuzul sexual”.

Pedofilul a venit cu versiunea lui: „Într-o pauză am văzut-o la baie și i-am arătat cum se trage apa la toaletă, i-am spus să nu tărăgăneze că trebuie să înceapă ora. Când a ieșit din toaletă am prins-o de mână și i-am zis să meargă la oră”, a declarat bărbatul.

Judecătorul arată că „inculpatul a încercat doar să-și justifice prezența la baie, în timp ce minorele erau acolo, fără însă a declara vreun moment (cu excepția unui caz, când declarația era una nuanțată) că a avut contact fizic cu cele două minore”.

Souca Samuel Marceluș a negat faptele și le-a acuzat de minciună și ”complot” pe cele trei victime și familiile lor, care au vrut să o compromită pe învățătoare.

În privința influenței reciproce a fetițelor, un asemenea lucru este foarte puțin probabil, având în vedere că acestea erau colege de clasă doar de două zile, fiind astfel, aproape imposibil că trei fetițe de șase ani, care nu s-au cunoscut până atunci, după doar două zile de relaționare să se înțeleagă/influențeze într-o asemenea măsură, care să le permită ”acuzarea pe nedrept” a soțului învățătoarei, în legătură cu comiterea agresiunilor sexuale”, se arată în motivare.

Dacă acțiunile inculpatului s-ar fi rezumat doar la ștergerea unei fetițe, cu hârtie igienică, în zona intimă, s-ar fi putut accepta că intențiile acestuia nu ar fi fost de satisfacere a anumitor impulsuri secuale, ci unele de ”ajutorare” a minorei. Însă, când acesta supune trei fetițe, în intervalul de aproximativ două ore, la acțiuni ca cele mai sus descrise, prin care urmărește să aibă contact tactil și vizual cu zonele organelor genitale, nu se poate reține decât faptul că inculpatul a fost animat de anumite trăiri de moment, care l-au îndemnat să procedeze în maniera descrisă, ignorând faptul că acțiunile sale pot crea traume psihice iremediabile celor trei fetițe”, se mai arată în motivare.

Souca a picat testul poligraf.


sursa: stiridecluj.ro

Citește și: Pedofil din Cluj arestat, după ce a fost prins în flagrant de tatăl copilului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here