Man Robert Tiberiu, bărbatul din Florești condamnat la cinci ani și opt luni cu executare pentru trafic de minori, a cerut revizuirea sentinței.

El a formulat cererea către Tribunalul Cluj, dar magistrații i-au respins-o pe motiv că s-a adresat unei instanțe care nu este competentă.

”Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Cluj. În temeiul art.47 C.pr.pen. rap. la art.429 C.pr.pen. declină competenţa de soluţionare a contestaţiei în anulare formulată de către contestatorul M. R. T. împotriva Sentinţei penale nr. 18/20.01.2020 a Tribunalului Cluj pronunţată în dosarul cu nr. 1107/117/2016* al aceleiaşi instanţe, definitivă prin Decizia penală nr. 863/A/2021 a C.A. Cluj , în favoarea Curţii de Apel Cluj. În temeiul art.275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 14.10.2021”. arată soluția pe scurt emisă ieri.

Pedeapsa de 5 ani și 8 luni vine în urma rejudecării dosarului în care Man era acuzat de trafic de minori. La prima sentință el a primit 17 ani de pușcărie. Pe parcursul proceselor el a declarat că nu a făcut trafic cu minori, ci doar i-a fotografiat dezbrăcați pentru a își satisface fanteziile sexuale.

Fantezii cu copii dezbrăcați

Man Robert Tiberiu a recunoscut în faţa procurorilor că au existat câteva momente în care a fotografiat copii ce făceau duş în locuinţa acestuia din Floreşti. Acest aspect era cunoscut și de părinţii acestora. În concret acesta avea anumite fantezii și anume când vedea un copil inculpatul și-l imagina dezbrăcat dar la momentul actual acesta susține că urmează o terapie care a reuşit să îi stăpânească aceste fantezii.

Inculpatul a declarat pentru reporterul gazeta de Cluj în trecut, că: „Ancheta penală derulată nu s-a făcut într-o manieră legală, eu fiind acuzat de racolare minori, pornografie infantilă şi trafic de persoane. Cu privire la ceea ce ştiu că am greşit, eu am recunoscut, însă unele acuzaţii care îmi sunt aduse sunt neîntemeiate şi nu au fost administrate probe, precum martori, înscrisuri, imagini, înregistrări video, etc.”.

Din discuția inculpatului avută cu reporterul Gazeta de Cluj reiese faptul că acesta nu realizează că există o problemă la comportamentul său. După ce bărbatul a recunoscut că a făcut acele poze minorilor acesta afirmă că nu i se pare că ar exista o problemă pentru că “oricum acei copii nu conștientizau că le fac poze”, ba chiar mai mult inculpatul spune că autoritățile sunt cele vinovate pentru că aceștia le-au spus copiilor ce s-a întâmplat. Individul mai afirmă pe un ton foarte calm aproape amuzat de acest fapt și că avea fantezii cu copii dezbrăcați. De asemenea acesta spune că i se pare normal să vorbească cu copii și să îi cheme la el, să doarmă și să facă baie la acesta acasă și că le-a cumpărat chiar și lenjerie intimă.

Prima dată a primit 17 ani de închisoare

În dosarul în care este acuzat de trafic de minori, Robert Man a primit prima condamnare în 2017, la un an după ce a fost trimis în judecată. Verdictul a fost de 17 ani de închisoare cu executare. El spune că a primit această pedeapsă pentru că a fost reprezentat de un avocat specializat în drept comercial.  Pedofilul clujean a fost reprezentat de Dragoş Alexandru Giura, un avocat specializat pe insolvenţe şi care, chiar dacă aparţine de Baroul Bucureşti, îşi derulează activitatea în Cluj-Napoca.

„Nu ştiam la cine să apelez. M-a reprezentat în instanţă avocatul Giura, însă tot ce a făcut a fost mai mult împotriva mea decât în apărarea mea. I-am dat în total peste 20.000 de lei. La început îmi spunea să nu contestăm măsurile preventive că oricum voi fi eliberat după 3-4 luni. Apoi când a trecut acea perioadă, mi-a cerut bani suplimentari să mă reprezinte la Curtea de Apel pentru a face contestaţii. M-a vizitat la Penitenciarul Gherla doar de câteva ori. Scopul vizitei sale nu era de a stabili o strategie pentru apărare, ci de a încasa bani de la mine. Îi spuneam unde se pot găsi probe care demontează acuzaţiile procurorilor, îi spuneam cum mi s-a înscenat acest dosar şi că nu am făcut acele fapte, că unele persoane băgate în dosar nu le-am văzut niciodată. Pentru el nu a contat acest lucru. În instanţă dacă procurorul spunea ceva, avocatul meu nu mă proteja, iar eu nu puteam să iau cuvântul în locul său. Am luat 17 ani de închisoare pentru că nu m-am putut apărat. Pentru că am fost vândut şi cu banii luaţi” explică Tiberiu Man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.