Pentagonul a recunoscut că deține epave ale unor obiecte aeriene neidentificate prăbușite (OZN-uri), potrivit cercetătorului Anthony Bragalia, scrie ziuanews.ro.
Cercetătorul Anthony Bragalia a solicitat Agenţiei de Informaţii în materie de apărare (DIA) date publice despre materiale ale unor potenţiale UFO-uri, conform legislaţiei privind dreptul la informare, iar răspunsul acesteia a fost un material redactat de 154 de pagini, care conţine o confirmare „uluitoare”.
Prin aceste documente, Pentagonul recunoaste că se află în posesia unor obiecte aeriene neidentificate prăbuşite, dar şi testarea unor materiale cu proprietăţi electromagnetice deosebite cu mare potenţial pentru industria aerospaţială sau a sănătăţii.
„Aceste materiale pot fi rămăşiţe fizice recuperate de Departamentul Apărării sub formă de reziduuri, epave, resturi sau orice fel de materiale asociate cu fenomene sau obiecte aeriene neidentificate”, a scris cercetătorul în solicitarea sa. Acesta a cerut date despre material, provenienţa lui, circumstanţele şi metodele prin care a fost colectat, agenţia care le deţine şi rezultatele testelor în sensul proprietăţilor fizice, chimice şi al compoziţiei. DIA i-a furnizat documente cu rezultate ale testelor efectuate care cuprind raporturi despre un metal capabil de memorie, nitinol (aliaj nichel-titan) – un aliaj capabil să revină la forma sa după ce a fost îndoit sau turtit.
Bragalia a scris că este o recunoaştere uluitoare din partea guvernului SUA în măsura în care unele dintre resturile recuperate posedă „calităţi extraordinare” precum potenţialul de a face lucrurile invizibile sau chiar de a încetini viteza luminii, scrie The Sun. El a declarat că Pentagonul „a admis posesia şi testarea unor resturi anormale provenite de la UFO-uri. Au putut afla unele lucruri despre materiale de construcţie extrem de promiţătoare care să devină materialele futuriste capabile să ne schimbe viaţa pentru totdeauna”.
Pentagonul studiază UFO-urile în cadrul programului de identificare a ameninţărilor aerospaţiale (AATIP), finanţat cu 22 de milioane de dolari americani şi care va trebui să vină cu un raport în faţa Congresului SUA în câteva luni. „Articolul a menţionat că acele resturi anormale ale unor obiecte aeriene neidentificate (redenumite fenomene) au fost analizate de un contractor privat. Solicitarea mea de date publice a fost foarte precisă în sensul că mă interesează rezultatele testelor unor rămăşite provenite de la aceste obiecte/fenomene şi nu ale unor materiale deja cunoscute ştiinţei”.
„Includerea unor rapoarte tehnice avansate despre nitinol este curioasă. Acesta constă într-un aliaj cu memorie care poate reveni la forma sa iniţială rapid şi instantaneu. Această caracteristică de memorare a fost relatată de mulţi din martorii la incidentul de la Roswell (prăbuşirea a ceea ce se crede a fi fost un OZN în 1947, în New Mexico -n, red.)”, spune Bragalia. Totuşi agenţia a invocat excepţii de dezvăluire şi termeni de confidenţialitate a datelor personale şi a omis detalii despre materiale -precum originea şi compoziţia chimică. Materialul transmis de DIA a fost publicat pe blogul lui Bragalia.
„În baza documentaţiei primite, se pare că resturile recuperate prezintă şi alte proprietăţi extraordinare. În afara calităţii de a-şi aminti forma originală la îndoire sau zdrobire, unele dintre aceste materiale futuriste au potenţialul de a face lucrurile invizibile, să comprime energia electromagnetică şi chiar să încetinească viteza luminii. Deşi o mare parte din detaliile raportului sunt redactate, putem să întrezărim faptul că aceste tehnologii reprezintă un salt cuantic dincolo de proprietăţile materialelor cunoscute omului.
Materiale ,in general aliaje denumite cu „memoria formei” au constituit preocupari si in Romania in urma cu 25-30 ani;s-au scris articole ,carti,s-au elaborat studii cercetari si teze de doctorat . Cat priveste zise ‘farfurii zburatoare’ ele sunt reale, preocupari si realizari exista ,se pare ca folosesc pentru propulsie o forma de energie necunoscuta.