În ședința de consiliu local a Primăriei Cluj Napoca de mâine se va aviza un nou plan urbanistic de detaliu (PUD). Diferența între PUD-ul avizat anul trecut și cel care va trece mâine prin votul consilierilor locali clujeni este că se mai adaugă un nivel la demisol.

Anul trecut, HCL-ul pentru adoptarea PUD-ului investiției imobiliare prevedea un regim de înălțime variabil de la (1-3) S+D+P la S+P+3M. Acum, noul proiect al PUD-ului prevede un demisol cu două niveluri.

Terenul de 3.836 mp este situat pe str. Horea nr. 33-35, dar are front și intrare și de pe str. Crișan. Acolo Prodvinalco are o serie de clădiri administrative și industriale, iar locul a fost folosit în ultimii ani ca spațiu temporar pentru evenimente culturale, fiind numit H33. Este și locul unde pe peretele clădirii învecinate Kero și Oku l-au pictat în premieră pe Omul Cosmos.

Prodvinalco dorește prin planul urbanistic de detaliu (PUD) de pe str. Horea nr. 33-35 și str. Crișan nr. 26 să demoleze clădirile existente și să construiască două imobile, unul mixt, cu servicii, comerț și locuire, și altul cu funcțiuni medicale. Pe parcela de 3800 de mp s-au propus 50 de apartamente într-o clădire cu parter, trei etaje și mansardă pe strada Horea, plus o parcare cu trei subsoluri, demisol și parter la strada Crișan.

Prodvinalco e deținută majoritar de oamenii de afaceri Mircea Todea, președintele executiv al Consiliului de Administrație (25,35%), Vasile Albon, președintele CA (23,58%), Viorel Hosu (15,57%) Alin și Adrian Moraru (15,97%), restul de 20,31% dintre acțiuni fiind în posesia unor acționari minoritari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.