Poliţiştii fac percheziţii, miercuri dimnineaţă, în cinci județe, printre care și Cluj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din Alba fac 35 de percheziţii  în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1), la  locuinţele a 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme tip „fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here