Politistii IPJ Cluj fac in aceste momente doua perchezitii in Cluj in vederea depistarii infractiunii de trafic de patrimoniu de la Muzeul de Istorie din Cluj, arata surse judiciare. Directoarea muzeului, Carmen Ciongradi, a inchis in nas telefonul reporterilor cand au auzit intrebarea legata de perchezitii. Mai se deruleaza perchezitii la Muzeul din Bistrita-Nasaud, care ar fi in legatura cu aceasta actiune.

UPDATE:  Directoarea institutiei, Carmen Ciongradi, a declarat pentru Gazeta de Cluj ca vizat de perchezitia la Muzeul de Istorie a fost facuta in biroul colegului ei, Mihai Rotea(foto principal). Politistii i-ar fi luat calculatorul. Mai mult decat atat, ea ar fi fost de fata la perchezitii ca si reprezentant legal al institutiei.

Carmen Ciongradi -net

 

UPDATE 2: Mihai Rotea a admis ca s-au facut perchezitii in biroul sau fara sa doreasca sa faca prea multe declaratii. Surse oficiale din IPJ Cluj ne-au confirmat că perchezițiile de la Muzeul de Istorie l-au vizat pe Mihai Rotea, atât biroul său de la MNIT, cât și la domiciliul acestuia.

”Nu doresc sa fac nicio declaratie. Lucrez cu patrimoniul. Nici vorba de trafic de patrimoniu. Nu am fost dus la audieri. Nu am fost chemat. Am avut legaturi cu colegii din Bistrita-Nasaud. Nu stiu nimic de acele perchezitii”, a declarat pentru gazetadecluj.ro Mihai Rotea, muzeograful vizat de perchezitii.

UPDATE 3: Politistii au gasit la perchezitii patru detectoare de metale care erau folosite la infractiuni de braconaj arheologic, precum si detectii ilegale in zone protejate. Persoanele cercetate in dosar sunt acuzati ca ar fi facut si infractiuni legate de serviciul.

„Anchetatorii au gasit aproximativ 500 de obiecte, dar numarul acestora ar putea creste in urmatoarele ore. Este vorba despre monede, tot felul de vase ceramice, precum si patru detectoare de metale. De la Cluj a fost ridicat un calculator si un laptop”, arata o sursa oficiala din cadrul IPJ Cluj, institutie care coordoneaza ancheta.

 

 

Actiunea ar fi coordonata de IPJ Cluj, conform unor informatii oficiale oferite de IPJ Cluj.

”Avand in vedere ca sunt in curs perchezitiile si anchetele in curs nu vă pot oferi mai multe detalii. Politistii de investigatii criminale din cadrul IPJ Cluj efectueaza in acest moment mai multe perchezitii pe raza judetelor Bistrita-Nasaud si Cluj pe linia protejarii patrimoniului cultural mobil. In momentul de fata sunt 4 perchezitii la Bistrita-Nasaud si 2 la Cluj-Napoca”, a declarat pentru gazetadebistrita.ro purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Vom reveni cu amanunte pe tema perchezitiilor legate de trafic de patrimoniu de la Muzeul de Istorie din Cluj.

Foto: ziarulfaclia.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here