În această dimineață, fostul premier Pavel Filip, ex-lider al Partidului Democrat condus de Vladimir Plahotniuc, a fost săltat de mascați într-un dosar de criminalitate organizată.

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către purtătorul de cuvânt din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Procurorii PCCOCS efectuează la moment percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a R. Moldova de un bun imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa. Perchezițiile se desfășoară la un ex-prim-ministru al țării, precum și la mai mulți mebri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul PDM Vladimir Andronachi”, a precizat Mariana Cherpec.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Sergiu Rusu, a declarat pentru Deschide.MD că Pavel Filip nu va fi reținut pentru 72 de ore și urmează să fie citat și recunoscut în calitate de bănuit de „abuz în serviciu”.

Reamintim că la data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunța că „a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here