scris de Grumăzescu Andreea

Persoane bănuite că ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Cluj, București și Constanța, prin închirierea cu acte false a autovehiculelor. Prejudiciul cauzat e de ordinul zecilor de mii de euro.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în judeţul Ilfov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„La data 15 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în județul Ilfov, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro”, a transmis Poliția Română.

În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust”, a transmis Poliția capitalei.

Cum procedau suspecții?

Suspecţii ar fi solicitat fotografii cu autoturismele şi efectuarea plăţii în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia lor, urmau a fi verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS ca mai apoi să fie demontate. După acestea, ar fi fost transportate şi valorificate la centre de dezmembrări auto din judeţele Prahova, Buzău şi Ilfov, au arătat anchetatorii.

„Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov”, mai precizează Poliția Capitalei.

În baza mandatelor, persoanele vizate au fost conduse la audieri. Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, iar alte două au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Citește și: Coaliția PSD-PNL dorește să majoreze salariile funcționarilor din domeniul agriculturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.