Procurorii DIICOT Timișoara și polițiști au efectuat, miercuri dimineața, aproximativ 50 de percheziții în locații din Reșița și din Timișoara, în special în Complexul Studențesc, cu scopul destructurării unei grupări specializate în trafic de risc și mare risc, care aproviziona în special studenți din Timișoara.

Anchetatorii au descoperit că studenți din cele două orașe erau aprovizionați cu droguri, în special canabis și amfetamine, de alți colegi ai lor. Majoritatea traficanților de droguri sunt studenți din Târgu Jiu, înscriși la facultățile de Drept sau Medicină din Timișoara. Opt studenți s-ar fi ocupat cu aprovizionarea traficanților cu droguri, o parte fiind achiziționate de pe Internet, care mai apoi erau vândute de distribuitori consumatori.

Peste 40 de tineri, majoritatea studenți, urmează să fie aduși la sediul DIICOT Timișoara pentru a fi audiați, în cursul zilei de miercuri.

„În această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un  număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.

Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  declanşate  astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce  vizează destructurarea mai multor grupări infracționale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”, a anunțat miercuri dimineață DIICOT într-un comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei vizaţi de percheziţii sunt membri al clanului Ghenosu.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Române, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here