Autoritățile au anunțat că este alertă de holeră în Republica Moldova, după ce s-a descoperit bacteria pe o plajă de pe malul Nistrului, informează stiripesurse.ro.

Medicul infecționist Carmen Dorobăț a declarat că este nevoie de măsuri de precauție în tot ceea ce înseamnă condiții de igienă.

„Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condiții de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă”, a declarat medicul.

Holera se caracterizează printr-un volum mare de scaune diareice

De asemenea, Dorobăț a precizat că holera nu este la fel de transmisibilă asemenea coronavirusului.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID și nu vom avea un val ca acela la care am asistat în anii trecuți. Dar categoric trebuie luate măsuri de precauție în tot ceea ce înseamnă condiții de igienă. Persoanele care vin de acolo să fie verificate ca și stare de sănătate, iar cei care pleacă spre zonele respectivă să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă condiții de igienă, inclusiv zonele unde se cazează, spațiile în care se alimentează și de unde beau apă”, a mai spus medicul.

Holera se caracterizează printr-un volum mare de scaune diareice, vărsături, crampe musculare, pierderea rapidă a fluidelor, până la 20 de litri pe zi, dar și deshidratare severă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here