Potrivit unor statistici prezentate de Curtea de Apel Cluj, numărul dosarelor nou-înregistrate a ajuns la aproape 15.000 anul trecut, în creștere semnificativă, cu aproape 5.500, față de anul precedent. Curtea de Apel a judecat anul trecut 17.200 cauze. Majoritatea cauzelor au fost înregistrate la secția de contencios administrativ și fiscal, peste 8.200 dosare; prin comparație a doua cea mai solicitată secție a Curții de Apel, cea penală, a procesat 2.650 dosare. Ca medie, anul trecut în instanțele din Ardeal încărcătura de dosare pentru fiecare judecător a fost de 877 cauze față de 804 în 2016 și 828 în 2015. Cei mai solicitați sunt judecătorii de la judecătorii, cu peste o mie de dosare de judecat într-un an; în Vișeu de Sus, judecătoria cea mai solicitată din Ardeal, fiecare judecător trebuie să proceseze nu mai puțin de 1.810 cauze în fiecare an. Judecătoria Cluj-Napoca, cu cele 975 cauze pentru fiecare judecător, e sub medie, la fel Turda, Dej, GHerla și Huedin. Dej e a doua judecătorie cea mai puțin solicitată, cu 753 cauze, în medie, pentru fiecare judecător.
Cât privește tribunalele din raza de competență a Curții de Apel Cluj, cel mai solicitat e Tribunalul Cluj, cu 783 cauze pentru fiecare judecător, și respectiv Tribunalul Comercial Cluj, cu peste o mie de cauze pentru fiecare judecător.

Instanțele de pe raza Curții de Apel Cluj au 1.113 posturi, dintre care 356 posturi sunt de judecători iar alte 571 – de personal auxiliar, dar 22 de posturi erau vacante la sfârșitul anul trecut – 20 de posturi de judecători și alte două posturi de grefieri. Trei dintre posturile de judecători vor fi ocupate în perioada următoare, două la judecătoria Cluj-Napoca, și un altul la Bistrița. Cât privește posturile de judecători, numărul acestora a crescut cu 18 anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here