Peste 1,1 milioane de mașini Tesla sunt chemate în service pentru remedierea unor defecțiuni.

Tesla va rechema în service 1.104.622 de vehicule, atât importate, cât și fabricate în China, a anunțat vineri autoritatea de reglementare a pieței din China. Este vorba despre mașini importate modelele S, X și 3, precum și modelele 3 și Y produse în China, a explicat Administrația de Stat prin intermediul unui comunicat. Rechemarea va fi pusă în aplicare până pe 29 mai.

China suflă tare în ceafa pe piața vehiculelor electrice:

China este punctul zero pentru războiul prețurilor în domeniul vehiculelor electrice, iar câmpul de luptă se mută spre vehiculele electrice în stil SUV, cel mai mare segment al pieței, dominat de Tesla Inc și BYD, potrivit Reuters.

Piața, aglomerată cu peste 90 de modele, este pe cale să devină și mai strânsă cu cel puțin 20 de modele noi de mărci chinezești și străine lansate în aprilie, comprimând prețurile și marjele la nivel național și stimulând exporturile, au declarat analiștii și directorii.

Producătorii de vehicule electrice din China au urmat reducerile îndrăznețe de prețuri ale Tesla prin scăderea prețurilor pentru propriile SUV-uri electrice, „canibalizând” vânzările de vehicule cu motor cu ardere internă (ICE), pe măsură ce diferența de preț dintre cele două tehnologii se reduce, au spus analiștii.

Tendința se va răspândi în străinătate odată cu creșterea exporturilor de SUV-uri electrice fabricate în China.

„Vom vedea o mulțime de exporturi chinezești din cauza pieței ultracompetitive din China. Va fi de fapt o supapă de eliberare a presiunii”, a declarat Tu Le, fondatorul firmei de consultanță Sino Auto Insights, cu sediul la Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here