Consiliul Judetean Cluj și-a dat acordul prin semnarea unui contract ce permite celor de la S.C. Henschel RO S.R.L să se dezvolte în parcul industrial Tetarom III pe platforma din fața companiei Bosch. În urma negocierilor purtate de către Tetarom SA cu reprezentanţii S.C. Henschel RO S.R.L. s-a stabilit, ca şi instrument de angajare a părţilor, încheierea contractului de administrare şi prestări servicii conexe, prevăzut de Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale.

 

Nemți lângă nemți. Loc primit în centrul  parcului industrial

Consiliul Judetean Cluj şi-a dat acordul prin semnarea unui contract ce  permite celor de la S.C. Henschel RO S.R.L să se dezvolte în parcul industrial Tetarom III pe platforma din faţa companiei Bosch.

“Investiţia nemţească va genera un plus de bunăstare la nivelul întregii comunităţi, prin noile locuri de muncă ce vor fi create în judeţul Cluj şi prin încasări importante la buget. Practic, în Jucu, prin adăugarea acestei noi investiţii celor deja existente, se va naşte un mic orăşel german, cu toate avantajele care decurg de aici”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La rândul său, domnul Matthias Thomas Henke, a precizat că la Jucu se vor produce elemente mecanice pentru cutii de transmisie pentru tot ceea ce înseamnă transport pe şine. Reprezentanţii firmei germane au precizat că urmăresc să angajeze ingineri, fiind interesaţi de inginerie mecanică şi mecatronică, precum şi de ingineria materialelor. În acest sens, în cursul zilei de luni au avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cu care a şi fost semnat, de altfel, un parteneriat.

“Decizia Henschel GmbH de a investi la Cluj survine facilităţilor care ne-au fost puse la dispoziţie şi, în general, disponibilităţii totale cu care ne-a întâmpinat preşedintele Consiliului Judeţean. De altfel, domnia sa ne-a sprijinit încă de la început, din perioada în care era consilier judeţean, suportul domniei sale reprezentând unul dintre cele trei mari motive care ne-au făcut să optăm pentru a investi în Cluj. Atuurile pentru care am ales Clujul au fost şi forţa de muncă înalt calificată, absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, infrastructura locală, în special cea de transport aerian şi, nu în ultimul rând, facilităţile oferite potenţialilor investitori de către Parcul Industrial Tetarom. Pentru început, preconizăm că vom angaja mai mult de 100 de persoane la Cluj, fără a ne opri însă aici”, a precizat domnul Matthias Thomas Henke, proprietar şi asociat unic al societăţii germane Henschel GmbH.

 

Henschel viitorul pentru absolvenții de facultate și nu numai

Compania HENSCHEL a fost fondată în Kassel, Germania, în anul 1810 iar activitatea de producție a cutiilor de viteze a început în anul 1918, în paralel cu producția de automobile HENSCHEL.

HENSCHEL POWER TRANSMMITION a început să producă ax, cutie de viteze, cutie de viteze pentru motoare diesel si alte piese necesare pentru cutia de viteze a propriilor camioane si autobuze. În Germania anilor 1960 când a început dezvoltarea autocamioanelor diesel și locomotivele electrice reprezentau viitorul transportului feroviar, HENSCHEL a dezvoltat și a produs ax si cutie de viteze pentru diferite modele de locomotive si tramvaie, eforturile companiei fiind legate de progresul tehnologiei feroviare.

Producătorul german de componente mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine (tramvai, metrou, tren) Henschel GmbH va investi peste 10 mil. euro în construirea de la zero a unei unităţi de producţie în parcul industrial Tetarom III din Jucu, în apropierea fabricii Bosch.

Fabrica va avea o suprafaţă totală de 4,4 hectare, din care 3,6 hectare reprezintă suprafaţă utilă, şi va produce componente pentru cutii de viteze. Într-o primă etapă vor fi create 40 de noi locuri de muncă, urmând ca pe termen lung să fie angajate câteva sute de persoane.

„Negocierile cu Henschel au durat aproape şase luni, Tetarom fiind în competiţie cu parcurile din Braşov şi Sibiu. Avantajele noastre au fost aeroportul, infrastructura, dar şi Universitatea Tehnică din Cluj, cei de la Henschel fiind interesaţi în principal de absolvenţii de la Facultatea de construcţii de maşini“, a declarat Viorel Găvrea, director general al parcurilor industriale Tetarom din Cluj.

 

Trei motive pentru care au ales Tetarom. Vor creea peste 100 de locuri de muncă:

„Am fost întrebat de ce am decis să vin către România, către Cluj. Prealabil deciziei noastre pentru Cluj şi pentru Tetarom am analizat câteva ţări est europene şi din România, iar Clujul a fost luată pe baza a 3 argumente principale:  începând cu primul dintre cele 3 motive, susţinerea foarte bună din partea autorităţilor locale şi faptul că îl cunosc pe Seplecan încă de pe vremea când era consilier judeţean şi se implica încă de pe atunci. Îi admir forţa sa de muncă, această calitate a dânsului o admir şi mă motivează personal. Motivul nr 2 e posibiliatea de a dezvolta tehnologiile noastre împreună cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi am prilejul de a recurge la o mare rezervă de ingineri bine pregătiţi, fondurile din partea statului Român şi a UE care sunt oferite pentru o investiţie precum a noastră. Avem nevoie de o susţinere financiară intensivă. În prezenta criză din Europa observăm că Germania poate ţine spatele acestei situaţiie pe o bază industrială solidă în comparaţie cu alte state”, declară investitorul companiei Mathias Homas Henke.

De asemenea, aceştia au precizat că vor crea cel puţin 100 de locuri de muncă, pentru început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.