Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și reprezentanți ai municipalității Cluj-Napoca organizează lansarea proiectului “Intervenții sociale pentru desegregarea și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj, inclusiv a comunităților de romi marginalizate”, care va avea loc joi, 5 februarie 2015, de la ora 11.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din parcul „Simion Bărnuțiu”, Cluj-Napoca.

Pata-Cluj, cum mai este denumit pe scurt proiectul, se axează pe nevoile complexe ale populației marginalizate din comunitățile aflate lângă rampa de deșeuri a orașului Cluj-Napoca, în Pata Rât. Proiectul își propune să implice populația acestei comunități în dezvoltarea orașului, să susțină desegregarea și să lupte împotriva sărăciei printr-o abordare multisectorială și măsuri integrate. Sunt planificate intervenții la nivel social, educațional, cultural, ocupațional ș.a., complementare celor de dezvoltare a infrastructurii de locuire prevăzute de Consiliul Local. Cu o perioadă de implementare de doi ani (octombrie 2014-septembrie 2016), proiectul dezvoltă un model inclusiv și va acumula cunoștințe relevante pentru alte proiecte asemănătoare de dezvoltare locală. Aceste activități sunt desfășurate cu un buget total de 2.079.500 Euro, finanțat de Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul Programului “Combaterea Sărăciei” (RO25).

Scopul acestui eveniment este de a prezenta etapele intervenției actuale, în special în cadrul procesului de integrare a comunităților din Pata Rât, dar și de a da posibilitatea diferiților actori implicați să facă schimb de experiență și să construiască relații de colaborare care, sperăm noi, să continue și după încheierea acestui proiect.

La eveniment mai sunt invitate autorități locale, membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, reprezentanți ai instituțiilor partenere, precum și actori sociali de la nivel local și național implicați în problemele de incluziune socială a comunităților marginalizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.