Peste 400 de experţi, angajaţi ai instituţiilor implicate în gestionarea fondurilor europene, vor urma cursuri în domeniul ajutorului de stat, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei, a informat marţi Ministerul Fondurilor Europene.

Pregătirea va fi asigurată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) iar cursanţii vor proveni de la autorităţi de management, organisme intermediare, Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României, Ministerul Fondurilor Europene.

Rolul proiectului este de a contribui la îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante în domeniul ajutorului de stat şi de a sprijini procesul de consolidare a capacităţii administrative de implementare şi aplicare a legislaţiei UE în domeniul ajutorului de stat.

Proiectul ANFP, intitulat „Creşterea eficacităţii aplicării legislaţiei Uniunii Europene în ceea ce priveşte ajutoarele de stat, prin formarea aplicată a experţilor implicaţi în gestionarea fondurilor europene”, este finanţat din fonduri europene contractate prin intermediului Programului Operaţional Asistenţă Tehnică.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2,8 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă peste 2,38 milioane de lei iar contribuţia beneficiarului este de circa 0,42 milioane de lei. AGERPRES/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here