În contextul pregătirii programelor de lucrări pentru anul 2018, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului au analizat bilanțul lucrărilor de reabilitare, modernizare și întreținere executate pe drumurile județene în cursul anului 2017. Scopul acestui demers a fost acela de a realiza o trecere în revistă a lucrărilor finalizate, de a stabili lucrările ce se impune a fi continuate în acest an și de a identifica drumurile ce vor intra în reparații în 2018.

În ceea ce privește bilanțul pentru anul 2017 în materie de drumuri județene, acesta cuprinde 65 de km pe care s-au derulat lucrări complexe, în profunzimea drumului, de modernizare și reabilitare și, respectiv, peste 660 de km de sectoare de drumuri județene pe care s-au realizat diferite tipuri de lucrări de întreținere.

2017 a fost, fără îndoială, un an bun din perspectiva kilometrilor de drumuri județene reabilitați dar și a numărul de beneficiari ai acestor investiții, din întreg județul. Ne-am fi dorit să realizăm și mai mult, motiv pentru care de-a lungul întregului an s-au realizat foarte multe documentații și avizări pentru a demara proiecte mai complexe. Cifrele vorbesc însă de la sine și demonstrează încă o dată că drumurile județene sunt prioritatea absolută a acestui mandat la conducerea Consiliului Județean. Investițiile vor continua în ritm intens și în 2018, celor peste 700 de kilometri de drumuri județene pe care s-a intervenit în 2017 urmând să li se adauge mulți alții.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Astfel, în ceea ce privește investițiile complexe din cadrul programelor de modernizare şi reabilitare, finalizate prin așternerea a două straturi de asfalt, în luna decembrie 2017 erau complet încheiate lucrările pe cinci drumuri județene. Principalele lucrări executate au constat în realizarea de fundații, așternerea stratului de piatră spartă, edificarea de poduri și podețe, realizarea de ziduri de sprijin și acostamente, amenajarea de racordări la drumurile laterale, tăierea vegetației de pe marginea drumului, turnarea covorului asfaltic și a stratului de uzură, respectiv executarea de marcaje și semnalizări rutiere. De asemenea, în cursul anului trecut au fost demarate lucrări de modernizare şi reabilitare pe 13 drumuri judeţene, termenul de finalizare al acestor investiții fiind anul 2018.

În același timp, în cursul anului 2017 au fost executate și finalizate lucrări de întreținere pe nu mai puțin de 22 de drumuri sau sectoare de drumuri județene. Acestea au constat în așternere de covor asfaltic, reparații curente și alte categorii de lucrări necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare. Tot în cursul anului trecut au fost demarate şi urmează să fie finalizate anul acesta, când starea meteo va permite, lucrări de întreţinere şi reparaţii pe alte trei drumuri judeţene.

                Totodată, urmare a încheierii lucrărilor de întreținere și modernizare pe drumurile județene, Consiliul Județean a demarat în cursul anului 2017 o amplă acțiune de trasare a marcajelor rutiere, operațiune absolut necesară în vederea asigurării condițiilor optime de circulație, atât în ceea ce privește confortul, cât și cu privire la siguranța traficuluiÎn acest context, au fost executate lucrări de marcaje rutiere longitudinale (axiale), de separare a sensurilor de mers, pe o lungime totală de peste 200 de km de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu o lungime efectivă de linie marcată de 146,68 km. Nu în ultimul rând, pe nu mai puțin de 20 de drumuri județene au fost realizate lucrări de semnalizare verticală constând în înlocuiri, completări și montări de noi indicatoare rutiere, în timp ce pe raza localităţilor Bologa, Sălicea, Ciurila, Aghireş, Aghireş Fabrici, Cojocna, Tureni, Gârbău, Sic şi Bonţida au fost marcate treceri de pietoni și alte marcaje de ghidare similare.

1 COMENTARIU

  1. Modernizari de proasta calitate, management deficitar la nivelul Consililului Judetean, incepand de la dl A. Paunel Tishe. Pentru comparatie, mergeti pe teren, pe DJ din Bistrita-Nasaud, un judet incomparabil mai sarac…Diferentza e de la Cer la Pamant. Ma mira ca acest „saptamanal de investigatii” citeaza Puterea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.