Președintele Agent Green, Gabriel Păun, a spus la RFI că a lansat o petiție pentru demiterea lui Tanczos Barna: ”Am impresia că ministrul Mediului s-a transformat rapid în ministrul vânătorilor, le reprezintă interesele, minimizează faptul că ursul este o specie strict protejată și că are nevoie de ajutor din partea ministerului și nu să aștepte mură în gură din partea organizațiilor.

Tot ce am făcut noi a fost să prezentăm modele reale de succes. Mai mult, am luat autoritățile din județele Covasna și Harghita, unde se presupune că sunt cei mai mulți urși, le-am plimbat în SUA, inclusiv în zona Yellowstone, au învățat despre coexistență și au promis că vor veni acasă și vor aplica absolut toate aceste măsuri, de la banalele garduri electrice, care sunt infailibile, dacă le menții într-o stare bună de funcționare, până la banalele tomberoane anti-urs.

În acest moment, ministerul tot ceea ce face este să refuze să aloce bani pentru aceste măsuri, nu vrea să scoată nici un ban din buzunar și vrea să ajute vânătorii să organizeze aceste partide de vânătoare la trofee (…). Am inițiat o petiție pentru demiterea ministrului Mediului, este un ministru iresponsabil, care nu reprezintă deloc interesele instituției, este împotriva naturii și nu cu natura”.

Sursa: rfi.ro

Citește și: Tanczos Barna (încă) Ministrul Mediului: gardurile electrice sunt ineficiente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here