Potrivit unor surse, fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, este anchetat de DNA cu privire la casa de comenzi Unirea.

Recent, corpul de control al Ministerului Agriculturii și al Dezvoltării Rurale a verificat o tranzacție imobiliară suspectă în urma căreia Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA SA ar fi pierdut în jur de 800.000 de euro, reprezentând avansul plătit.

Casa de comerț ar fi demarat procedura de achiziție pentru un depozit și un teren situate în Focșani și deținute de un afacerist local, Niculae Țuțoi, însă nu le-a dus până la capăt. Directorul general al societății, Adrian Izvoranu a refuzat orice discuție pe această temă, însă informațiile EvenimentuluI Zilei au fost confirmate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și de omul de afaceri.

Casa de omenzi Unirea este un proiect de 20 de milioane de euro, bani alocați deja de Ministerul Agriculturii.

Este un plan grandios al ministrului Daea, de a prelua, ca pe vremuri, recolta producătorilor mici în centre de colectare zonale.

Marfa ar urma să fie vândută apoi în magazine de stat ale Casei Unirea ori trimisă la fabrici pentru conserve. Toate acestea există acum doar pe hârtie, iar fermierii nu au încredere că vor ajunge să vadă sistemul funcțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here