Astăzi, 16 aprilie a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare a mai multor spitale din țară, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical. În Cluj-Napoca, Klaus Iohannis a conferit: Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, condus de Petru Șușcă și Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, condus de Patriciu Achimaş-Cadariu. 

Decretul de decorare a fost semnat de către preșdintele Klaus Iohannis în urmă cu o săptămână, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Despre Ziua Mondială a Sănătății

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din anul 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva şi a cărei Convenţie a intrat în vigoare la 7 aprilie 1948.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here