Fostul deputat Petru Călina pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate de la ÎCCJ și a rămas cu verdictul de incompatibilitate.

Respinge recursul declarat de Călian Petru împotriva sentinţei civile pronunţată de Curtea de Apel Cluj-Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat”, arată sentința ÎCCJ.

Potrivit ANI, Călian, ”în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat soția în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, soția sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 61.512 Lei”, arată ANI.

În urmă cu doi ani, ANI a eliberat o listă cu 32 de parlamentari ce se aflau în conflict de interese în perioada 2008-2012. Printre aceștia se numără și politicienii din Cluj, Călian și Giurgiu.  Acuzațiile aduse de către ANI la adresa acestora vizau faptul că au colaborat în cadrul cabinetului parlamentar cu rude, respectiv au cerut ca neamurile lor să fie remunerate de către stat pentru a le presta servicii.

De numele lui Petru Călian se leagă celebrul scandal sexual care a zguduit lumea politică din Cluj în urmă cu opt ani. Are în palmares două mandate de deputat pe listele PDL, precedate de un mandat de consilier local la Cluj-Napoca, iar după doi ani de linişte a făcut rost de un alt post călduţ, fiind preşedintele Consiliului de Administraţie a Sălii Polivalente. În prezent, putem spune despre Petru Călian că este proaspăt intrat în imobiliare.

Pe terenul unde firma Modena Prodcom SRL de mobilă îşi are sediul, Petru Călian, împreună cu soţia Mariana Alina – îşi vor construi un imobil mixt cu trei etaje, după a primit undă verde de la Consiliul Local pentru Planul Urbanistic de Detaliu.

Sex cu politicieni

Imensul scandal sexual din 2010 în care este implicat şi fostul politician Petru Călian a ajuns la final după doi ani, în 2012. Potrivit dosarului instrumentat de DIICOT Cluj, Petru Călian (fost deputat PDL), Adrian Gurzău (fost deputat PDL), Mihai Szeplean (fost consilier judeţean), Ovidiu Călian (fost director al Regionalei de Poştă Cluj) şi Mircea Petric (fost consilier local) ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele obligate de Natalia Strechi să se prostitueze. Natalia Strechi conducea clubul de noapte Nana Club, situat în centrul oraşului, accesul acolo făcându-se doar pe bază de recomandări, intrarea făcându-se numai pe bază de parolă şi prin tastarea unui cod cunoscut doar de clienţii agreaţi. În declaraţiile date de fetele de consumaţie la Parchet sunt menţionate mai multe nume sonore, printre care şi cele amintite mai sus. Dosarul Nana Club a fost ţinut sub cheie de magistraţii clujeni pentru a nu a provoca scandal în preajma alegerilor locale de atunci, însă motivul oficial este altul: unele dintre fete erau minore la vremea când au întreţinut relaţii sexuale cu cei implicaţi în dosar, drept pentru care trebuie să le fie protejată identitatea. Într-un final, în 2012, matroana clubului a luat 3 ani şi 8 luni cu executare, dar clienţii menţionaţi în mărturiile fetelor au fost citaţi doar ca martori. Fostul deputat Petru Călian a spus că a fost la bordel doar în documentare ca legiuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here