Consiliul Concurenței a început o investigație care vizează mai multe firme care activează pe piața marcajelor rutiere. O parte din firmele investigate au trasat marcaje rutiere și în județul Cluj.

Autoritatea investighează o posibilă înțelegere pe piața comercializării produselor de semnalizare și siguranța rutieră în cadrul unor licitații publice organizate, în perioada 2014-2016, de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

CCR a efectuat, în 2017, inspecţii inopinate la sediul companiilor Vesta Investment, Helvespid, Loial Impex, IPA şi Dual Man, suspectate că ar fi participat la trei proceduri de achiziție publică fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorţii) în vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate.

Pe parcursul derulării investigaţiei, CCR a obținut indicii referitoare la faptul că practica anticoncurențială investigată ar putea viza mai multe proceduri de achiziție publică, inclusiv pentru serviciile de marcaje rutiere și chiar proceduri de achiziție privată a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum și la posibila implicare a companiei GSR în practica anticoncurențială investigată.

“Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a CCR în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a legii concurenţei”, a comunicat instituția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here