Plafar, companie din portofoliul Ministerului Economiei, a obţinut o finanţare de 1,8 milioane de lei din partea Libra Bank. Banii vor fi folosiţi pentru a moderniza linia de producţie de la Cluj şi pentru a obţine capital circulant în vederea extinderii activităţii în zona distribuitorilor autorizaţi.

„Faptul că am obţinut o finanţare de asemenea anvergură se datorează evoluţiilor pozitive din ultimul timp. Compania pe care o conduc a obţinut în anul 2017 profit, după ani de zile în care a fost pe pierdere. Cu banii obţinuţi suntem siguri că vom intra într-o nouă etapă de evoluţie ce ne va permite să fim mult mai competitivi pe piaţă”, a declarat Lucian Bitoleanu, Directorul General al Plafar.

„Managementul performant al Plafar se vede în rezultatele companiei. Plafar este un nume foarte cunoscut românilor datorită unei lungi istorii, iar acum, cu ajutorul noilor investiţii suntem siguri că are şi un viitor pe măsură. Planul de investiţii este unul ambiţios şi sunt sigur că va da rezultate în cel mai scurt timp”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Pentru a creşte competitivitatea pe piaţă a Plafar, compania se află în plin proces de certificare International Food Standard (IFS), proces care se apropie de final. Acest certificat va oferi clienţilor o garanţie suplimentară a calităţii produselor Plafar. Printre acţiunile întreprinse de companie pentru a primi certificare IFS se numără instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot procesul de producţie şi eliminarea contactului uman direct cu produsele pe linia de ambalare.

Investiţiile în fabrica de la Cluj vizează automatizarea totală a liniilor de producţie până la ieşirea de pe linie a produsului pus în bax şi pregătit pentru livrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here