O asociație civică din Hunedoara a făcut plângere penală împotriva mai multor miniștri din Guvernul Orban pentru ajutorul de stat acordat Combinatului Siderurgic de la Hunedoara.

Plângerile sunt depuse împotriva lui Ludovic Orban, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și Virgil Popescu, ministrul Economiei, iar acuzațiile sunt extrem de dure: de trafic și cumpărare de influență, scrie antena3.ro.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat la Antena 3 că „Ar putea însemna o cercetare penală sau un anunţ oficial de la Parchetul General că nu declanşează nicio urmărire penală. (…) Aici e o sesizare făcută de o asociaţie civică şi trebuie luată în discuţie măcar sub aspectul unei audieri”. 

„Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara. Asta spune acea asociație civică, nu eu. E interesant să vedem ce au de spus și ei”, a mai spus Piperea. 

„Legat de cazul acesta de la Hunedoara, acolo e vorba de o doamnă senator PNL, Carmen Hărău. Este printre inițiatorii acelei scrisori făcute pentru a obține acel ajutor de stat constând în plafonarea prețului la gaze. Pentru consumatori nu e bună plafonarea, dar pentru companii da. Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara”. 

Adrian Ursu – „La cât de răvășit e Guvernul Orban, asta nu mai e o nenorocire. S-au nenorocit singuri prin alte acțiuni. Rămâne de văzut care va fi reacția Parchetului și dacă există o intenție reală de a verifica diverse decizii ale Executivului, care sunt, uneori, suspecte”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here