Cluj Arena are, în continuare, perspective mai mult decât favorabile
În ceea ce priveşte starea gazonului Cluj Arena, după încheierea festivalului Untold, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a precizat faptul că între organizatorii festivalului Untold şi SC Cluj Arena există un contract încheiat, contract care stipulează faptul că toate reparaţiile necesare şi problemele legate de starea gazonului vor fi remediate de către organizatorii festivalului Untold.
Totodată, conform clauzelor convenţiei, acolo unde a fost afectat profund şi nu mai poate fi recuperat, gazonul va fi înlocuit în totalitate. În acest scop, în cursul zilei de vineri, o comisie constituită din dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, formată din 5 angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi Cluj Arena va inventaria toate eventualele daune aduse gazonului, pistei, tribunelor, etc., după care va încheia un proces verbal de constatare a pagubelor, urmând ca organizatorii festivalului Untold să le suporte în totalitate.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat faptul că tariful pentru închirierea stadionului Cluj Arena, pentru organizarea Festivalului Untold a fost de aproximativ 180.000 lei, tariful fiind stabilit în conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie al Cluj Arena SA.
În acelaşi context, legat de situaţia financiară a Cluj Arena şi de perspectivele acestei societăţi care nu a primit în ultimii doi ani bani de la Consiliul Judeţean, domnul Alin Tişe a precizat că una dintre variantele luate în calcul este trecerea stadionului Cluj Arena în domeniul public al judeţului, Consiliul Judeţean Cluj urmând astfel să decidă care va fi cea mai potrivită metodă de administrare a stadionului – fie prin intermediul unei societăţi private, fie prin transformarea societăţii Cluj Arena în serviciu în cadrul Consiliului Judeţean Cluj. Desigur, varianta principală care se ia în calcul rămâne aceea în care Cluj Arena să fie trecut în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca iar administrarea acestuia să se realizeze în comun cu Sala Polivalentă. De altfel, din discuţiile purtate cu primarul municipiului Cluj-Napoca a rezultat faptul că această iniţiativă ar urma să fie supusă din nou aprobării consiliului local în următoarea şedinţă a acestui for deliberativ.
Totodată, preşedintele Alin Tişe a mai precizat că un alt proiect care se află în analiza domniei sale se referă la crearea unui Centru Naţional Olimpic la Cluj, Cluj-Napoca fiind, practic, singurul oraş din România care poate crea şi găzdui o astfel de structură pentru desfăşurarea de evenimente sportive – la Cluj–Napoca există parc central, stadion, sală polivalentă, sala sporturilor, bazin de înot, parc sportiv, aflate una în vecinătatea celeilalte.