În cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, candidatul PMP, profesorul Fițu Avram propune dezvoltarea gastronomiei locale şi asocierea imaginii oraşului cu preparatele specifice ale acestuia. Fiţiu Avram este de părere că valorile gastronomice clujene merită ridicate la un alt nivel, crescând prin această mişcare numărul de turişti şi întărind renumele oraşului.

Candidatul PMP consideră că instituirea unei politici publice care să facă subiectul unui parteneriat între Primăria Cluj-Napoca şi 100 de restaurante locale ar putea fi un mijloc potrivit pentru a promova mâncarea tradiţională clujeană. Acesta susţine că alegerea unor produse cu specific local şi asocierea lor cu renumele oraşului ar putea creşte simţitor numărul turiştilor care doresc să viziteze Cluj-Napoca, mai ales fiindcă

Uniunea Europeană a adoptat o politică verde de ceva vreme.  

Preparatele specifice care vor reprezenta imaginea oraşului vor fi alese împreună cu locuitorii, iar mai apoi, pentru a atrage interesul turiştilor, şi pentru a aduce mai mult prestigiu Clujului, se vor înainta demersuri pentru ca aceste mâncăruri tradiţionale să fie înregistrate în Cartea Recordurilor.

Candidatul PMP Fiţiu Avram va crea o cartă a gastronomiei clujene, pentru a putea oferi experienţe aparte turiştilor. De asemenea, acesta promite creşterea numărului de turişti la un million în 2024.



Parteneriatul dintre primărie şi cele 100 de restaurante locale care vor conveni să preia şi să promoveze produsele tradiţionale alese pentru a fi asociate cu imaginea oraşului, ar putea fi favorabilă din multe puncte de vedere.



Bucătăria clujeană promite multe, însă promovarea mâncărurilor tradiţionale locale ar fi suficientă pentru o creştere a tranzitului de turişti în Cluj-Napoca? Candidatul PMP susţine că produsele gastronomice autohtone fac parte din tezaurul nostru cultural şi pot fi valorizate astfel încât să ridice imaginea oraşului şi profitul aferent turismului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here