Fostul consilier judetean ce a candidat din partea PMP Cluj la alegerile parlamentare din decembrie, si-a pierdut mandatul interimar in detrimentul unui senator din Salaj.

Decizia a fost luată de Biroul Permanent Naţional (BPN) al PMP, care, la propunerea şefului partidului Traian Băsescu, a decis schimbarea din funcţie a tuturor preşedinţilor de organizaţii judeţene care, la alegerile din 11 decembrie, au obţinut rezultate sub pragul electoral de 5%, arata cei de la ZiuadeCluj. În total 19 organizaţii judeţene PMP au fost decapitate, printre care şi organizaţia clujeană, care la ultimele alegerile parlamentare, a strâns puţin peste 7.500 de voturi, reprezentând 3,15% din totalul voturilor valabil exprimate în judeţ.

„Întotdeauna am fost un om corect, un om de echipă, respect decizia conducerii centrale a PMP şi, vorba lui Cuza: «Să dee Dumnezeu să-i meargă ţării mai bine fără mine decât cu mine. Să trăiască România!». Mă bucur sincer că Clujul va mai avea un senator”, a declarat Rareş Rusu, făcând referire la noul şef al PMP Cluj, impus de la Bucureşti, senatorul de Sălaj Cristian Lungu.

Potrivit declaraţiilor lui Băsescu, şefii de organizaţii eliberaţi din funcţii vor putea candida din nou pentru conducerea organizaţiilor la alegerile care vor urma. Totuşi, Rusu nu e sigur dacă o va face sau nu. „Rămân în continuare deţinător al celei mai importante funcţii într-un partid, aceea de simplu membru, dar nu ştiu încă dacă voi candida sau nu pentru a reveni în fruntea organizaţiei”, a afirmat Rusu.

Cum congresul PMP, la care Băsescu a spus că va renunţa la şefia partidului, este preconizat a se desfăşura în toamnă, e de aşteptat ca alegerea unui nou preşedinte legitim al popularilor clujeni să aibă loc până atunci, mai mentioneaza sursa.

În ciuda deciziei BPN, Rusu a fost, probabil preşedintele de organizaţie căruia i se poate imputa cel mai puţin rezultatul slab din decembrie, în condiţiile în care el a preluat conducerea organizaţiei cu exact o lună şi jumătate înaintea scrutinului electoral, în condiţiile în care, până atunci, nu avusese niciun fel de influenţă în filiala clujeană a PMP, fiind un personaj indezirabil pentru fostul lider,, ex-deputatul Adrian Gurzău, care îl trecuse pe linie moartă în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here