Într-o postare pe facebook, deputatul Tudor Polak anunță că partidul dorește să se dea drumul posturilor vacante în instituțiile publice

„Timp de aproape un an, din cauza restricţiilor sanitare, necesare de altfel, nu s-au putut organiza concursuri. Astăzi, şi datorită campaniei de vaccinare, avem o perspectivă optimistă privind reluarea activitaţilor în regim normal şi ştim că vom câştiga lupta cu pandemia, astfel că ne dorim să revenim la normalitate în toate domeniile. Vom debloca concursurile pentru ocuparea posturilor vacante pentru toate domeniile de muncă, în instituţiile publice. Dacă nu deblocăm rapid aceste concursuri, riscăm să gripăm activitatea unor instituţii esenţiale pentru buna funcţionare a serviciilor publice. Guvernul a emis mai multe ordonanţe de urgenţă care permit reluarea concursurilor pentru angajare în anumite domenii de importanţă generală, precum învăţământ, sănătate, apărare naţională, ordine publică sau justiţie, iar noi, prin amendamentul depus, deblocăm toate concursurile la nivel naţional. Suntem pregătiţi să revenim la normalitate„, a afirmat Tudor Polak.

Din luna mai a anului trecut, prin Legea 55/2020 au fost suspendate toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice, cu excepţia celor din domeniul sanitar.

Citește și: O româncă a primit din greșeală salariu de 22.000 de euro, a refuzat să returneze bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here