Șcene revltătoare la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia! Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din sportivi români de etnie maghiară, au dat naștere unui moment scandalos când, la ultimul meci cu Ungaria, aproape toți sportivi au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc”. Din lotul României, numai 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor. 

Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, a fraternizat cu galeria ungurească la meciul de hochei dintre echipele Ungariei și României, la campionatul mondial din Slovenia. AUR, prin vocea deputatului Dan Tanasă, taxează purtarea demnitarului (totuși) român și amintește de un incident similar, în care la vîrful politicii s-au cerut sancțiuni aspre, transmite Inpolitics.

După incident, Adrian Cozma, vicepreşedinte al PNL şi lider judeţean al PNL Satu Mare, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să-l demită de urgenţă pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru sfidarea faţă de simbolurilor româneşti. Liderul PNL a catalogat gestul ministrului drept unul „incalificabil”, afirmând că măsurile trebuie luate imediat măsuri ferme.

”Apropo de povestea cu ministrul Tanczos Barna, suporterul Ungariei la meciul de hochei cu naționala României” scrie pe Facebook Dan Tanasă, cel care a și făcut dezvăluirea cu ministrul Mediului.

Mă întreb dacă PNL va ridica problema la modul cel mai serios în cadrul coaliției de guvernare și va cere chiar schimbarea lui din funcție. Nu de alta, dar îmi amintesc că prin toamna lui 2007, un liberal foarte important de azi, era profund indignat de o situație similară și cerea să se taie în „carne vie”.
Emil Boc, că de el e vorba, cerea, negru de supărare, premierului Tăriceanu, să ia atitudine faţă de miniştrii UDMR care intonaseră imnul Ungariei la lansarea candidaţilor pentru PE, deși erau demnitari ai statului român.


„Tăriceanu astăzi, de dragul de a rămâne la putere, îi umileşte pe români pentru că altfel nu poate fi catalogat gestul prin care la o festivitate de prezentare a candidaţilor României la Parlamentul European, miniştri Guvernului României să intoneze Imnul Ungariei. Eşti demnitar al statului român şi trebuie să respecţi interesele lui indiferent de etnia pe care o ai, iar Tăriceanu nu a luat nici cea mai mică atitudine împotriva UDMR şi a miniştrilor din propriul lui Cabinet pentru un act de sfidare naţională”, zicea Emil Boc.
Așa că aștept cu interes indignarea PNL legată de noua sfidare ministerială la adresa românilor. Nu de alta, dar nu ar fi frumos ca și Premierul Ciucă să ne umilească…” scrie, ironic, Tanasă.Citește și: Creditorii City Insurance s-au înscris la masa credală cu suma totală de 9 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here