Florin Cîțu, actualul șef al liberalilor a primit o lovitură puternică din partea PNL Timiș, una dintre cele mai influente filiale liberale, la numai câteva zile după ce și în PNL Cluj s-au stârnit controverse.

Astfel, Comisia de Arbitraj a PNL a decis că Raul Ambruş a fost suspendat corect şi statutar, astfel că acesta nu va mai participa la alegerile pentru preşedinţia PNL Timişoara de sâmbătă. Motivul: candidatura sa a fost invalidată. Asta, după ce Ludovic Orban dăduse ordin ca toți membrii excluși și cu cotizația la zi să fie reprimiți.

Candidatura lui Raul Ambruș a fost invalidată
Vineri, în baza Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Curţii de Arbitraj, contestaţia formulată de Raul Ambruş a fost respinsă, în unanimitate, ca nefondată. Acesta a fost invitat să îşi expună punctul de vedere într-o şedinţă şi să depună completări la dosar. Totuși a refuzat să se prezinte la sediu sau să furnizeze alte informaţii care i-ar fi putut susţine contestația. În lipsa susţinerii probatorii pentru aspectele semnalate de Raul Ambruş, s-a deliberat în baza documentelor existente la dosar. Astfel s-a constatat că nu există temei pentru contestaţia acestuia, a transmis PNL Timiş, într-un comunicat de presă de vineri seara.

Având în vedere suspendarea corectă şi statutară a lui Raul Ambruş, cu majoritate de voturi, Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor Timişoara a invalidat candidatura acestuia pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

La începutul lunii, președintele interimar al PNL Timiș Alin Nica a scris că Ludovic Orban nu mai este preşedintele său PNL în urma unui conflict cu Adrian Oros. A fost un scandal de pomină, cu injurii și închiderea yalelor în sediu.

Adrian Năstase spune cum se va rupe PNL
Tot vineri, fostul premier și președinte PSD Adrian Năstase a dedicat un mic articol actualei crize din PNL pornind chiar de la șeful Executivului.

Florin Cîțu „tace și face”. Vorbește puțin, este hotărât, este progresist, ascultă muzică rock, știe să facă împrumuturi internaționale, știe să nu răspundă la întrebările jurnalistilor. Cu alte cuvinte, este cool.

În plus, îi ascultă pe consultanții de imagine. Se prezintă bicolor – părul vopsit tinerește, iar barba în culoarea înțelepciunii. De asemenea, oferă imaginea truditorului – cu mânecile suflecate, pe modelul lui Obama.

Campania pe care a pornit-o în interiorul partidului va împărți, în final, Partidul național liberal în două – PNL/Aripa bătrână (foștii membri, de acum 30 de ani, ai Aripii tinere – care au mai îmbătrânit) și PNLD (Partidul național Liberal Democrat), urmaș al PDL-ului, a scris fostul premier pe blogul său.

Sursa: evz.ro

Citește și: Tăticul offshore-urilor magnaților români, Kiss Laszlo, revine la Cluj într-un proces penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here