După Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, „Metroul Cluj” poate fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) dacă primarul Emil Boc poate să demonstreze că va respecta termenul de implementare a proiectului, anul 2026.

Primăria Cluj trebuie să prezinte un plan justificat de implementare care să ateste că 2026 este anul în care Metroul Cluj va fi gata.

„Legat de Metroul Cluj, am avut discuții și cu primarul Emil Boc. Trebuie să demonstreze că acest proiect poate fi gata până în 2026, aceasta este condiția venită de la Comisia Europeană și știu că Primăria Cluj muncește acum la acest aspect”, a răspuns ministrul Ghinea într-o emisiune la Digi24, chestionat despre proiectele care vor fi incluse spre a fi finanțate prin intermediul PNRR.

Ghinea a admis că sunt foarte multe aspecte contestate de Comisia Europeană în varianta actuală a PNRR, astfel că România ar urma să depășească termenul inițial de depunere (30 aprilie).

Ghinea a mai spus că o parte dintre proiectele prevăzute inițial în PNRR vor fi scoase, menționând că România insistă pentru păstrarea a patru mari componente: Transporturi, Sănătate, Educație, Păduri. Proiectele din cadrul acestor componente trebuie și ele să fie corect justificate, a precizat ministrul.

La categoria Transporturi, prioritatea României rămâne Autostrada Moldovei (A7), restul proiectelor, cum este și Metroul Cluj, fiind deocamdată în curs de evaluare.

Citește și: Proiectul ‘’Noua Cetățuie’’ a rămas fără bani după ce a fost respis PNRR?

2 COMENTARII

  1. Metroul de la Cluj a lui Boc este ca si tunelul lui Funar de sub dealul Feleacului… Boc nu este capabil sa curete Somesul de gunoie sau sa renoveze statia de autobuz de la gara( a acoperit gunoiele cu o prelata).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here