Gheorghe este un drujbaş prin pădurile din zona comunei Poieni, bărbat bine făcut, în vârstă de 31 de ani. Cu grimasă de durere, acesta aşteaptă să fie consultat de legiştii de la I.M.L. – spune el – după ce-a încasat o lovitură de cuţit de bucătărie, în spate, de la fostul amant al mamei sale. Fusese alarmat, telefonic, de un vecin care l-a informat că individul respectiv o bătea, cu metodă, pe maică-sa, chiar în locuinţa ei, ca să o convingă să se deplaseze împreună cu el în satul vecin, Bologa. Iar intervenţia l-a costat scump: a fost cât pe ce să fie ucis de cuţitul intrusului, supărat că „ofranda” capătă un sprijin nesperat, tocmai de la fiul ei!

Tânărul bărbat, însoţit de soţia lui şade posomorât şi îngrijorat pe o bancă a sălii de aşteptare… Vine la I.M.L. după o şedere de câteva zile la Spitalul Orăşenesc Huedin şi mărturiseşte că data de marţi 12 martie 2019, când i s-a întâmplat necazul, va rămâne întipărită în memoria lui ca ziua în care a trecut pe lângă moarte! „Pe la ora cinci după-masă m-a sunat un vecin de-al mamei mele şi mi-a spus că Marius, fostul ei concubin, un bărbat – recidivist, om trecut puţin de 45 de ani – a intrat cu forţa la ea în casă şi o bate de-o stinge. Am dat fuga, într-un suflet, la ea şi când am ajuns în locuinţă am constatat că individul încerca s-o ducă, forţat, la el acasă, la Bologa! L-am întrebat de ce se poartă în aşa hal cu mama, la care mi-a răspuns ce mă interesează pe mine… Apoi a venit spre mine ca să mă lovească. Eu nu m-am speriat şi m-am ferit de pumnul lui, fără să ştiu însă că Marius nu cu pumnul dorea să mă „atingă”, ci cu cuţitul lung, de bucătărie, pe care îl avea ascuns în mânecă! M-a înjunghiat în spate cu el, iar eu am căzut imediat la pământ, cu sângele şiroind din rana pe care mi-o făcuse. Între timp a venit şi poliţia, alertată mai înainte şi l-au reţinut, găsindu-i încă un cuţit în buzunar. Şi pe ăla i l-au luat cu mare greutate, fiindcă individul nu accepta în ruptul capului să-l scoată şi să-l dea poliţiştilor”! Gheorghe adaugă că a fost transportat după aceea cu o ambulanţă la  spital, unde a rămas internat pentru trei zile. Povesteşte apoi, îngrijorat la culme, că după ieşirea din spital „nota de plată” a îngrijirii lui este de 2.600 de lei şi habar n-are de unde să facă rost de banii respectivi, mai ales acum când va rămâne pe tuşă cel puţin şase-şapte săptămâni… Este poftit, curând, în cabinetul de consultaţii şi se întoarce, la scurt timp,  cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între 11 şi 12 zile de îngrijiri medicale. Explică acesta, înainte de a părăsi instituţia clujeană: „Omul ăsta e o adevărată belea şi a mai bătut, pentru bani, diverşi bătrâni şi bătrâne din zonă, ca să nu mai spun că a aprins până şi casa părinţilor săi, cu aceştia aflaţi înăuntru, după care bătrânii au fugit de acasă, de teamă să nu-i omoare! Ce altceva doriţi de la un om care bea enorm şi are în cap numai blestemăţii! O să scriu o plângere la poliţie şi apoi o ascult pe mama în toţi „paşii” ce urmează să-i fac în continuare. Însă, vă spun sigur că ea abia aşteaptă să-l vadă cât mai curând pe Marius în puşcărie, ca să scape odată de chinurile la care a supus-o acesta de-a lungul anilor”!

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu. Agresorul este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here